Author Archives: adminHAPŠENJE GENERALA ĐUKIĆ BORISLAVA SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Klub generala i admirala Srbije je do sada u više navrata upozorio nosioce vlasti i javnost da agresija protiv Srbije i srpskog naroda u celini nije završena i da se ona nastavlja drugim sredstvima. Danas se, i posle više od 20 godina od građanskog rata na teritoriji SFR Jugoslavije i 16 godina od agresije NATO snaga na Saveznu Republiku Jugoslaviju, nastavlja juriš na komandni kadar koji je na čelu svojih jedinica uspešno sprečavao razbijanje SFR Jugoslavije i uništenje Vojske Jugoslavije, kao i srpskog naroda. Posle procesuiranja pred Haškim tribunalom najvišeg srpskog državnog i vojnog rukovodstva, došlo je vreme kada su na red došli komandanti ranga brigada, pa su u toku najave predistražnih radnji i sudskih procesa protiv njih pred našim

Detaljnije


VELIKI NAUČNI SKUP O PRVOM SVETSKOM RATU NAUČNICI IZ 20 ZEMALJA U BEOGRADU

Međunarodna naučana konferencija o „Prvom svetskom ratu, uzroci, pouke, posledice i savremenost“ u organizaciji Međunarodnog konsultativnog komiteta i Kluba i generala i admirala Srbiji trajala je od 24. do 25. aprila 2014. godine. Na otvaranju konferencije govorili su minisgar odbrane u vladi Srbije Nebojša Rodić, predsednik Izvršnog odbora Kluba generala i admirala Srbije general-pukovnik dr Vidoje Pantelić i predsednik organizacionog odbora Konferencije Aleksandar Kanšin. Otvaranje je pratio primeren umetnički program čiji je autor pukovnik Zoran Mrđenović.

Detaljnije


SEĆANJE STOJIMIROVIĆ LJUBIŠA

SEĆANJE STOJIMIROVIĆ LJUBIŠA general-potpukovnik (1951-2014) Iznenada u nedelju 31. marta preminuo je velikan generalskog kora i predsednik skupštine Kluba generala i admirala Srbije general-potpukovnik Ljubiša Stojimirović. Nepregledna kolona rođaka, prijatelja i poštovalaca ispratila je Ljubišu na Bežanijskom groblju gde je sahranjen 2. aprila 2014. godine.

Detaljnije