Author Archives: Sajt KlubaORDEN „KRST VOŽDA ĐORĐA STRATIMIROVIĆA“ KONTRAADMIRALU BOŠKU ANTIĆU

  Centar za razvoj Šajkaške uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa sremskog Vasilija, dodelio je orden “Krst Vožda Đorđa Stratimirovića, kontraadmiralu u penziji Bošku Antiću, članu Kluba generala i admirala Srbije, koji mu je uručen na svečanosti u hotelu “Moskva“ 13.januara 2022.godine. Orden mu je uručio praunuk vožda Đorđa Stratimirovića gospodin Ivan Stratimirović.

Detaljnije


OBAVEŠTENJE   U SKLADU SA PREDLOGOM KOJI JE PODNEŠEN NA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI KLUBA  DA SE ORGANIZUJE NEFORMALNO OKUPLJANJE I DRUŽENJE ČLANOVA KLUBA U DOMU VOJSKE SRBIJE, IO KLUBA JE USVOJIO PREDLOG DA SE DRUŽENJE ORGANIZUJE SVAKOG TREĆEG ČETVRTKA U MESECU U 10.00 U DOMU VOJSKE SRBIJE. U SKLADU SA TIM OBAVEŠTAVAMO I POZIVAMO SVE ČLANOVE KLUBA DA SA OKUPLJANJEM I DRUŽENJEM POČENEMO OD FEBRUARA 2022. GODINE.   IZVRŠNI ODBOR  

Detaljnije


TRIDESET GODINA REPUBLIKE SRPSKE

    Republika Srpska je 09. janura 2022. godine obeležila  trideset godina svoga postojanja. Forimirana je kao država srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Kao država u kojoj su svi građani ravnopravni. Formirana je tek onda kada su druga dva naroda Muslimani i Hrvati, suprotno ustavnim odredbama Ustava SR BiH, preko svojih političkih predstavnika u Skupštini SR BiH, preglasavanjem srpskih poslanika, uskratili srpskom narodu ravnopravnost u odlučivanju o vlastitoj sudbini i o budućnosti BiH.

Detaljnije


TRADICIONALNO DRUŽENJE UZ DOBRE ŽELJE

  U hotelu ,,Palas“ u Beogradu tradicionalno su se 27. decembra okupili članovi Kluba generala i admirala Srbije da bi družeći se ispratili staru godinu. Okupljenima se najpre obratio predsednik Skupštine Kluba general-potpukovnik u penziji Milomir Miladinović, koji je u kraćem obraćanju sumirao rezultate u protekloj godini, navodeći da je ona bila u znaku virusa korona. On je članovima Kluba i predstavnicima udruženja s kojima Klub sarađuje čestitao predstojeće novogodišnje i božićne praznike. Generale i admirale su pozdravili u ime Beogradskog foruma za svet ravnopravnih ambasador u penziji Rade Drobac, a u ime Društva srpskih domaćina profesor doktor Miladin Ševralić.

Detaljnije

1 2 3 113