Author Archives: Sajt KlubaBLAGA REČ A JAKI DOKAZI

  U Domu sindikata u Beogradu održan je, 2. jula 2019. komemorativni skup povodom iznenadne smrti Momira Bulatovića, Predsednika Republike Crne Gore 1990.-1998. i Predsednika Savezne vlade SR Jugoslavije 1998.-2000, profesora Evropskog univerziteta u Beogradu, autora više stručnih i memoarskih knjiga i društvenog radnika.

Detaljnije


ODBRANA OD AGRESIJE NATO – 20 GODINA POSLE

Univerzitet odbrane Ministarstva odbrane RS, 10.06.2019. godine, organizovao je Međunarodnu naučnu konferenciju na temu: „Odbrana od NATO agresije – 20 godina posle.“ Teme panela Konferencije su bile političke, pravne, ekonomske i ekološke posledice NATO agresije, bezbednosne i vojno-strategijske implikacije i operativno-taktička iskustva u odbrani od NATO agresije. Konferenciji su, osim učesnika iz Srbije, učestvovali predstavnici Ruske Federacije, Narodne Republike Kine, Bosne i Hercegovine i Republike Belorusije. Radovi će do kraja godine biti objavljeni u Zborniku naučnih radova.

Detaljnije


RELIGIJA KAO STRATEGIJSKA ČINJENICA

  U Domu Vojske Srbije, u sedištu Kluba generala i admirala Srbije, 17. juna 2019. godine, Miroljub Jevtić, profesor Politikologije religije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i osnivač i urednik međunarodnog časopisa „Politikologija religije“, na poziv Izvršnog odbora Kluba, održao je predavanje za članove Kluba, na temu „Religija kao strategijska činjenica“.

Detaljnije


SVEČANA SEDNICA KLUBA GENERALA I ADMIRALA SRBIJE

  Svečana sednica Kluba generala i admirala Srbije, održana je 13. juna ove godine u Domu Vojske u Beogradu. Pored članova Kluba na ovom skupu si bili i predstavnici državnih i vojnih institucija Srbije i Republike Srpske, predstavnici srodnih organizacija i udruženja sa kojima Klub sarađuje, predstavnici naučnih, kulturnih i prosvetnih organizacija i ustanova, te predstavnici prijateljskih Armija i zemalja.

Detaljnije
1 2 3 95