Архива: НекатегоризованоОДБРАНА ОД АГРЕСИЈЕ НАТО – 20 ГОДИНА ПОСЛЕ

Универзитет одбране Министарства одбране РС, 10.06.2019. године, организовао је Међународну научну конференцију на тему: „Одбрана од НАТО агресије – 20 година после.“ Теме панела Конференције су биле политичке, правне, економске и еколошке последице НАТО агресије, безбедносне и војно-стратегијске импликације и оперативно-тактичка искуства у одбрани од НАТО агресије. Конференцији су, осим учесника из Србије, учествовали представници Руске Федерације, Народне Републике Кине, Босне и Херцеговине и Републике Белорусије. Радови ће до краја године бити објављени у Зборнику научних радова.

Детаљније


ПОМЕН ОСЛОБОДИОЦИМА БЕОГРАДА ПОВОДОМ 9.МАЈА ДАНА ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Дан победе над фашизмом – 9.мај, обележен је у Србијим бројним манифестацијама и одавањима почасти херојима и палим борцима у Другом светском рату! Делегација Клуба генерала и адмирала коју је предводио председник Скупштине клуба, генерал- потпуковник у пензији Миломир Миладиновић, а у којој су били и генерал-мајори у пензији , Владимир Пејак, Љубомир Бајић и Вукајло Чађеновић, положила је венац на Спомен обележју ослоободиоцима Београда

Детаљније


МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „СРЕБРЕНИЦА – СТВАРНОСТ И МАНИПУЛАЦИЈЕ“

    У Бања луци је 12-13. априла 2019. године одржана је Међународна научна конференција „Сребреница – стварност и манипулације“ на којој су учествовали чланови Клуба генерала и адмирала Србије: генерал-потпуковник проф. др Радован Радиновић са рефератом „Оружана дејства Војске Републике Српске у операцији и однос према цивилима“, генерал-потпуковник Саво Сокановић са рефератом „Однос УНПРОФОР-а према безбедносној зони Сребреница“, генерал-потпуковник мр Петар Шкрбић са рефератом „Употребе безбедносне зоне Сребреница за јачање 28. дивизије Армије БиХ и оргаганизовање напада у Подрињу“ и контраадмирал Бошко Антић са рефератом „Операција Војске Републике Српске ‘Криваја 95’ спречавање злочина муслиманских снага“.

Детаљније


ПОМЕН ЖРТВАМА АГРЕСИЈЕ НАТО НА СРЈ 1999. ГОДИНЕ

  Данас је низом активности и меморацијских скупова обележено 2о. година од најгнусније агресије у светској историји, алијансе НАТО на СРЈ. У склопу својих активности поводом овог немилог догађаја, данас је делегација Клуба генерала и адмирала Србије, положила цвеће и венце на спомен обележја жртвама агресије у Београду. На Споменику деци жртвама агресије НАТО, у парку Ташмајдан у Београду, у име Клуба цвеће су положили генерал-мајори  Вукајло Чађеновић, Милош Ђошан и Мирослав Филиповић. У парку пријатељства на Ушћу у Београду, венац је положила делегација Клуба у којој су били генерал-потпуковник  Миломир Миладиновић, генерал-мајор др Лука Кастратовић и генерал-мајор Владимир Пејак.

Детаљније
1 2 3 5