Архива: НекатегоризованоПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ

  Господине председниче Републике Србије, Клуб генерала и адмирала Србије, као ванстраначко струковно удружење пензионисаних високих старешина наше војске, од којих је већина учествовала у одбрани од агресије НАТО-а 1999. године, поштује и подржава Ваше напоре за очување територијалне целовитости Републике Србије.  

Детаљније


ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВОЈНИХ ВЕТЕРАНА

  У командама, јединицама и установама Војске Србије 2. децембра 2022. године низом комеморативних свечаности обележен је Дан војних ветерана — 4. децембар, у знак захвалности и поштовања за бесмртна дела бораца који су се борили за слободу отаџбине.  

Детаљније


АПЕЛ САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ И ММКС

    Клуб генерала и адмирала Србије, као ванстраначко и невладино удружење, са пажњом је пратио рад Међународног кривичног трибунала за бившу Југославију (МКТЈ), касније Механизма за међународне судове (ММКС). Од почетка рада овог органа очекивали смо да ће правично и непристрасно судити оптуженима за ратне злочине током ратних сукоба на подручју бивше Југославије после 1991. године. Очекивали смо да ће, тако радећи, допринети помирењу народа на овом простору и поновном успостављању и очувању мира, као што је прокламовано Статутом МКТЈ.

Детаљније


„ВОЈНИ ВЕТЕРАН“ У ЕЛЕКТРОНСКОМ ИЗДАЊУ

Часопис „Војни ветеран“, Удружења војних пензионера Србије, издат је у он-лајн издању и можете га прочитати на сајту www.uvps.rs Овај број је врло садржајан и препоручујемо члановима Клуба да га прочитају. Срећно у борби против Корона вируса и добро здравље свима!

Детаљније


ПОДРШКА АНГАЖОВАЊУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Клуб генерала и адмирала Србије, Удружење војних пензионера Србије и генерали у пензији Љубиша Диковић, Владимир Лазаревић и Божидар Делић подржали су мере које се предузимају на спречавању ширења вирусне инфекције COVID-19. Председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије генерал-потпуковник у пензији Миломир Миладиновић истакао је да у потпуности подржава одлуку о увођењу ванредног стања која је донета на основу процена људи из струке. “Одлука је донета у интересу свих нас. У овом тренутку најбитније је предузети мере да би се спречило ширење ове болести и морамо поштовати струку, посебно када је у питању здравље људи” рекао је генерал Миладиновић. “Војска је у служби народа и она треба да помогне у овој ситуацији, пре свега на обезбеђењу државне границе и

Детаљније
1 2 3 6