Архива: НекатегоризованоНЕПРИМЕРЕНО И ТЕНДЕЦИОЗНО РЕАГОВАЊЕ АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА КАЈЛА СКОТА

    У Дому Војске у Нишу, седмог октобра, одржан је сусрет старешина некадашње Треће армије “ Да се не заборави“ – седамнаест година после НАТО агресије. Сусрету је присуствовала  делегација Клуба генерала и адмирала Србије на челу са председником Скупштине и председником Извршног одбора Клуба. Председник Скупштине, генерал Миломир Миладиновић, уручио је генералу Владимиру Лазаевићу Медаљу српских генерала, највише признање које Клуб додељује.  

Детаљније


ДЕЛЕГАЦИЈА КЛУБА У БУГАРСКОЈ

Делегација Клуба  генерала и адмирала Србије у којој су били генерал-потпуковник Миломир Миладиновић, председник скупштине Клуба и генерал-мајор Стојан Марковић, председник подружнице Клуба у Нишу,  присуствовала је обележавању  110.годишњице оснивања  Савеза резервних и пензионисаних официра и подофицира Бугарске у Софији.

Детаљније


ДАН УСТАНКА НАРОДА СРБИЈЕ

  У Белој Цркви је 7.јула обележена 76-та годишњица подизања устанка народа Србије у борби против фашистичког окупатора. Делегација Клуба генерала и адмирала Србије у којој су били генерали у пензији Вукајло Чађеновић, Миленко Живановић и Драгослав Сладаковић присуствовала је тој свечаности и положила венце на спомен обележје. Свечаност су органиозовали СУБНОР Србије и Општина Лозница.

Детаљније


ДВАДЕСЕТ ПЕТ ГОДИНА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

  Делегација Клуба Генерала и адмирала Србије, предвођена генерал-мајором у пензији Милошем Ђошаном, присуствовала је обележавању Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске у Лазареву. Том приликом представљен је Зборник радова са трибине „25 година ВРС“. Удружење Завет отаџбини, које је било домаћин славе, уручило је Захвалницу нашем Клубу.

Детаљније


ДВАДЕСТ ПЕТИ РОЂЕНДАН ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ (ФОРМИРАЊЕ И ОРГАНИЗАЦИЈА)

УВОД Можда ће неко да помисли да није правилно рећи да Војска Републике Српске (ВРС) 12.маја 2017. године слави свој двадесет пети рођендан, него да је реч о двадесет пет година од њеног формирања. Рођендан славе они који су живи. А ВРС јесте жива. Она је формирана 12.маја 1992. године, Одлуком Народне Скупштине Републике Српске (РС) и она живи и данас.

Детаљније
1 2