Архива: У споменПРЕМИНУО ГЕНЕРАЛ МАНОЈЛО МИЛОВАНОВИЋ

  У Бања Луци је 09.10.2019. године након дуже болести  преминуо генерал-пуковник ВРС у пензији  Манојло Миловановић. Генерал Манојло Миловановић био је ратни начелник Главног Штаба (ГШ) Војске Републике Српске (ВРС), а након рата министар одбране у Влади РС.

Детаљније


ПРЕМИНУО ГРУЈИН НИКОЛА, ГЕНЕРАЛ-ПОТПУКОВНИК У ПЕНЗИЈИ

  Грујин Никола, генерал-потпуковник у пензији, преминуо је 21. августа 2019. године. Сахрана ће се обавити 24. августа 2019. године на Новом бежанијском гробљу, у 11.30 часова.

Детаљније


ПРЕМИНУО ГЕНЕРАЛ-ПОТПУКОВНИК ДУШАН ЛОНЧАР

  Генерал-потпуковник Душан Лончар, преминуо је у 76-ој години у Београду. Комеморација генералу Лончару биће одржана 28. децембра ове године у Дому Војске у 10 часова, а сахрана је истог дана у 12.30 часова на гробљу Орловача.

Детаљније


ПРЕМИНУО ГЕНЕРАЛ ЕНЕС ТАСО

У 72. години живота преминуо је генерал-мајор Енес Тасо. Рођен је 1946 у Пријепољу. Завршио је Војну академију КОВ, Командно-штабну академију КоВ и Школу оператике у Центру високих војних школа. Обављао је дужности од командира вода до команданта 51. механизоване бригаде у Панчеву. Учествовао је у ратовима 1991, а тешко је рањен у мучком нападу на ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву. Потом је као инвалид пензионисан. Одликован је Орденом за војне заслуге са сребрним мачевима, Орденом Народне армије са сребрном звездом, Орденом заслуга за народ са сребрном звездом. Добитник је и награде „22 децембар“ за изванредно руковођење и командовање  и других војних признањa. 1992. године добио је Октобарску награду града Панчева. За заслужног грађанина овог града проглашен је 2016.

Детаљније


Прминуо ЂУРО ЋЕЛИЋ бригадни генерал у пензији

Бригадни генерал Ђуро Ћелић преминуо је 19. јула 2018 године у Београду. Сахрањен је 21. јула на гробљу Лешће у Београду. Испраћају и одавању поште преминулом генералу Ћелићу присуствовала је и делегација Клуба генерала и адмирала Србије и положила венац на њеогв гроб.

Детаљније
1 2 3 8