Архива: Вести 2008ДОСТОЈАНСТВЕНО ЗА ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Дан победе над фашизмом – 9.мај, обележен је у Србијим бројним манифестацијама и одавањима почасти херојима и палим борцима у Другом светском рату!На примерен и достојанствен начин и Клуб генерала и адмирала Србије одао је почаст учесницима НОБ који су извојевали победу и донели слободу свом народу у неравноправној борби са фашистичком Немачком и њеним слугама, а чије су слободарске традиције у време службовања настављали, као и сви припадници Војске Србије данас, поносни што су њихови следбеници!

Детаљније


ЧЕСТИТКЕ МИНИСТАРСТВУ ОДБРАНЕ И ВОЈСЦИ СРБИЈЕ

Господине Министре  Вама и свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије честитам празник –  Дан Војске Србије 23. Април!   У име Клуба генерала и адмирала Србије и у своје име, желим  да Војска Србије која прославља свој празник у спомен на дан када је 1815. године  подигнут Други српски устанак, који је био прекретница у стварању српске модерне државе и војске, и даље буде достојан настављач устаничких традиција, слободарског духа и моралног уздигнућа ствараоца српске модерне државе, на понос данашње Србије и свих њених грађана. Сигурни смо да ће Министарство на чијем сте Ви челу и даље омогућавати такве услове живота и рада Војсци Србије, да она и у будуће  може убедљиво показивати своју  борбену оспособљеност, моралну чврстину и одлучност,

Детаљније


Став Клуба генерала и адмирала Војске Србије према срамној пресуди Међународног Кривичног суда у Хагу

Рамуш Харадинај – злочон и казна Став Клуба генерала и адмирала Војске Србије према срамној пресуди Међународног Кривичног суда у Хагу Флоренс Артман своју књигу „Мир и казна“ започиње речима: „ Велике силе јесу основале трибунал, на крају су одобриле и буђет за њега, али никада, баш никад, нису допустили да им сасвим измакне из руку, то јест да стекне потпуну независност. Оне су се промишљено инфилтрилале у трибунал, тако да су могле да њиме манипулишу и ометају његов рад чим би откриле нешто што нису желеле.

Детаљније


Тежак и неправедан положај војних пензионера – став странке пред Изборе

Клуб генерала и адмирала, у складу са својим програмским определењима и Статутом, уз бројне друге задатке, иницира решавање статуснух питања, пружа помоћ својим члановима и припадницима Војске Србије, те пружа допринос очувању угледа и других вредности официрског и целокупног састава Војске Србије.

Детаљније
1 2