Arhiva: Vesti 2008DOSTOJANSTVENO ZA DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM

Dan pobede nad fašizmom – 9.maj, obeležen je u Srbijim brojnim manifestacijama i odavanjima počasti herojima i palim borcima u Drugom svetskom ratu!Na primeren i dostojanstven način i Klub generala i admirala Srbije odao je počast učesnicima NOB koji su izvojevali pobedu i doneli slobodu svom narodu u neravnopravnoj borbi sa fašističkom Nemačkom i njenim slugama, a čije su slobodarske tradicije u vreme službovanja nastavljali, kao i svi pripadnici Vojske Srbije danas, ponosni što su njihovi sledbenici!

Detaljnije


ČESTITKE MINISTARSTVU ODBRANE I VOJSCI SRBIJE

Gospodine Ministre  Vama i svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čestitam praznik –  Dan Vojske Srbije 23. April!   U ime Kluba generala i admirala Srbije i u svoje ime, želim  da Vojska Srbije koja proslavlja svoj praznik u spomen na dan kada je 1815. godine  podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju srpske moderne države i vojske, i dalje bude dostojan nastavljač ustaničkih tradicija, slobodarskog duha i moralnog uzdignuća stvaraoca srpske moderne države, na ponos današnje Srbije i svih njenih građana. Sigurni smo da će Ministarstvo na čijem ste Vi čelu i dalje omogućavati takve uslove života i rada Vojsci Srbije, da ona i u buduće  može ubedljivo pokazivati svoju  borbenu osposobljenost, moralnu čvrstinu i odlučnost,

Detaljnije


Stav Kluba generala i admirala Vojske Srbije prema sramnoj presudi Međunarodnog Krivičnog suda u Hagu

Ramuš Haradinaj – zločon i kazna Stav Kluba generala i admirala Vojske Srbije prema sramnoj presudi Međunarodnog Krivičnog suda u Hagu Florens Artman svoju knjigu „Mir i kazna“ započinje rečima: „ Velike sile jesu osnovale tribunal, na kraju su odobrile i buđet za njega, ali nikada, baš nikad, nisu dopustili da im sasvim izmakne iz ruku, to jest da stekne potpunu nezavisnost. One su se promišljeno infiltrilale u tribunal, tako da su mogle da njime manipulišu i ometaju njegov rad čim bi otkrile nešto što nisu želele.

Detaljnije

1 2