Архива: Вести 2017ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ

  Данас је у београдском хотелу „Москва“ одржана промоција књиге „Војнодоктринарна основа спољне политике Сједињених америчких држава“, руских аутора, генерал-пуковника Фјодора Ивановича Ладигина и генерал-мајора Сергеја Васиљевича Афансијева.

Детаљније


СРЕБРЕНИЦА (Прилог истини о догађајима у и око Сребренице у јулу ратне 1995. године)

(Текст преузет са ФСК) УВОД Толико тога је речено и написано о Сребреници, о ратним догађајима из сребреничког краја, у којима су страдали и Срби и Бошњаци, да човек помисли да се више нема шта рећи. Међутим то није тако. Увек се има шта казати, написати, објаснити, прокоментарисати и бацити ново светло на те догађаје, како би смо се  у одређеној мери  приближили објективној, реалној слици догађаја, посебно ако је реч о чињеницама, које су биле прећутане, прикривене или погрешно интерпретиране.

Детаљније


СКУПШТИНА БОРАЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

    У Бијељини је 22. јуна ове године одржана Радна седница Скупштине Борачке организације Републике Српске (БОРС). Скупштини су присуствовали и представници Клуба генерала и адмирала Србије генерал-мајор у пензији др Винко Пандуревић и генерал-мајор у пензији Вукајло Чађеновић.

Детаљније


СТОЖЕР ХАРМОНИЈЕ И ЈЕДИНСТВА

    Свечана седница Клуба генерала и адмирала Србије, одржана је данас у Старом двору у Београду. Уз присуство великог броја чланова клуба и гостију, извршена је анализа рада Клуба у протеклом периоду. Одата су признања заслужнима. Поздрављајући присутне, председник Клуба генерал Миладиновић је посебно нагласио, “ Клуб адмирала је постао наш храм у коме живот меримо по духовним мерилима, а не по физичким способностима, по елану а не по старости.  Наш Клуб треба да буде место нашег окупљања нашег новог духовног усавршавања, без личних сујета и сукоба и било каквих интереса. Клуб мора бити елемент поштовања, стожер хармоније и јединства што он и јесте“.

Детаљније
1 2 3 5