Архива: 2020О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Поштовани чланови Клуба, драге колеге,  Због мера у борби против Ковида-19 нису могле да се реализују активности предвиђене Програмом и Планом рада Клуба у 2020. години. Није могла да се одржи Свечана скупштина у јуну, поводом  јубиларне петнаесте годишњице формирања Клба генерала и адмирала Србије ( 30. јуна 2005. године) и годишња Изборна скупштина у октобру.

Детаљније


OБЕЛЕЖЕН ДАН ВОЈНИХ ВЕТЕРАНА – 4. ДЕЦЕМБАР

    За дан војних ветерана одређен је 4. децембар када је 1912. године потписано примирје у Првом балканском рату између  Савезника Србије, Црне Горе, Грчке и Бугарске, са једне стране, и Османске царевине, као поражене, са друге стране.

Детаљније


ПРЕМИНУО ГЕНЕРАЛ-ПОТПУКОВНИК НЕБОЈША ТИЦА

Генерал Необојша Тица преминуо је 27. новембра, а сахрањен је 30. новембра у Нишу. Рођен је 1934. године у селу Двориште, општина Козарска Дубица. 1953, Вишу војну академију 1966. године. Школу народне одбране завршио је 1979, а Школу безбедности 1968. године. У чин генерал-мајора произведен је 1987, а у чин генерал-потпуковника 1991.године. Обављао је бројне дужности у артиљериским јединицама и у Служби безбедности. Вршио је бројне партијске дужности у војсци. Пензинисан је 1992. године. Одликован је Медаљом за војне заслуге, Орденом за војне заслуге са сребрним мачевима, Орденом за војне заслуге са златним мачевима, Орденом народне армије са сребрном звездом, Орденом народне армије са златном звездом, Орденом братсва и јединства са сребрним венцем и Орденом за војне заслуге са великом

Детаљније
1 2 3 7