Arhiva: Arhiva vestiOBELEŽEN DAN SEĆANJA NA POČETAK DRUGOG SVETSKOG RATA U JUGOSLAVIJI

    Centralna državna ceremonija povodom obeležavanja Dana sećanja na početak Drugog svetskog rata, održana je 6. aprila 2021.  u Aleji stradalih u šestoaprilskom bombardovanju na Novom groblju u Beogradu. Pored polaganja venaca i obraćanja državnih zvaničnika, venci su položeni i kod spomenika Stradalim pilotima u šestoaprilskom bombardovanja na obali Dunava kod hotela Jugoslavija.

Detaljnije


PRIZNANJE SRPSKIH GENERALA BEOGRADSKOM FORUMU

  Klub generala i admirala Srbije dodelio je spomen – medalje Živadinu Jovanoviću, Dragutinu Brčinu i Marini Čolić, funkcionerima Beogradskog foruma. Ovo visoko priznanje ustanovljeno je povodom 75 godina pobede nad fašizmom i 15 godina Kluba generala i admirala. Ovo priznanje uručili su: general-potpukovnik u penziji Milomir Miladinović, predsednik Skupštine i general – major u penziji Luka Kastratović, u znak priznanja za doprinos uspešnoj saradnji dve nezavisne, neprofitne i nestranačke organizacije u odbrani vitalnih nacionalnihi državnih interesa Srbije i srpskog naroda i afirmaciji slobodarskih vrednosti tradicije, kao i za promociju mira i ravnopravnosti. Klub generala i admirala Srbije ima u svom sastavu 220 generala i admirala i od svog osnivanja 2005. godine razvija svestranu saradnju sa Beogradskim forumom i drugim patriotskim organizacijama.

Detaljnije


OBELEŽEN RUSKI DRŽAVNI PRAZNIK DAN BRANILACA OTADŽBINE

     Povodom Dan branilaca otadžbine Rusije 23. februara 2021. godine, na spomenicima Oslobodiocima Beograda, Večnoj vatri i ruskom vojniku na Groblju oslobodiocima Beograda vence su položili Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Srbiji, Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, predstavnici ambasada Belorusije, Kazahstana, Ministrastva odbrane i Vojske Srbije i Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja. U ime Kluba generala i admirala Srbije vence su položili prdsednik Skupštine Kluba i predsednik Izvršnog odbora Kluba generali Milomir Miladinović i dr Luka Kastratović.

Detaljnije
1 2 3 92