Arhiva: Arhiva vesti„KRALJEVO U II SVETSKOM RATU“

  Povodom Dana Svetoga Save, Istorijski arhiv Kraljeva, organizovao je promociju dvotomnog izdanja „Kraljevo u II svetskom ratu“. Promocija je održana u svečanoj sali Skupštine Grada Kraljeva. Ispred Kluba generala i admirala  Srbije na promociji je prisustvovao sekretar IO Kluba general-major dr Vinko Pandurević. Istorijski arhiv Kraljeva je Klubu  poklonio jedan primerak ovoga dvotomnog izdanja.

Detaljnije


DELEGACIJA KLUBA GENERALA I ADMIRALA SRBIJE U POSETI SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

      Predsednik Skupštine Kluba general-potpukovnik Milomir Miladinović i predsednik Izvršnog odbora genetal.major dr Luka Kastratović bili su u poseti Srpskoj akademiji nauka i umetnosti. Primio ih je predsednik SANU akademik Vladimir Kostić, koga su upoznali sa aktivnostima Kluba. Akademiku Kostiću uručena je studija “Vojska Jugoslavije u odbrambenom ratu 1999.godine“ i nekoliko primeraka za biblioteku SANU. Akademik Kostić goste je upoznao sa aktivnostima SANU. Dogovoreno je da članovi SANU i Kluba zajedno učestvuju u određenim aktivnostima.

Detaljnije


OBELEŽEN DAN VOJNIH VETERANA SRBIJE

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, obeležili su  Dan vojnih veterana – 4. decembar. Tim povodom položeni su venci i cveće na Spomen-kosturnici vojnika stradalih u srpsko-turskim ratovima i Srpsko-bugarskom ratu i na Spomen-kosturnici branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu. Venci su položeni i na Spomeniku oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu, gde je održan i centralni komemorativni skup.   Ispre Kluba generala i admirala Srbije, venas su položili generali Milomir Miladinović, dr Luka Kastratović i dr Vinko Pandurević.         Povodom obeležavanja Dana veterana, na spomenik narodnom heroju Milanu Tepiću, ispre Kluba venac su položili generali Vukajlo Čađenović i Vladimir Pejak. Svečana akademija povodom Dana vojnih veterana, održana je  u Kongresnoj sali Doma Garde na Topčideru.

Detaljnije
1 2 3 85