DRAGIŠA MASAL general-potpukovnik (1951- 2017

                                                                                                                General-potpukovnik Masal Dragiša, član Kluba generala i admirala Srbije, preminuo je 18. marta 2017. posle kratkotrajne teške bolesti. Sa Novog groblja iz Beograda ispraćen je 20. marta  u Užice. Pred počasnom jedinicom i svojim kolegama generalima i oficirima i velikim brojem ostalih poštovalaca ispraćajni govor izrekao je general-potpukovnik Petar Škrbić.

Detaljnije


KONFERENCIJA O AGRESIJI NATO

  Sa skupa posvećenog 18-toj godišnjici agresije NATO na Srbiju i Crnu Goru, upućen je apel: da se konačno završe spiskovi žrtava brutalnih dejstava snaga  NATO tokom ove agresije, da se formira komisija za konačnu procenu posledica dejstva i upotrebe osiromašenog uranijuma, da se legalizuje „Večna vatra“ na Novom Beogradu kao Spomen obeležje svim žrtvama agresije. Konferencija traži da 24. mart bude proglašen za Dan žalosti u Srbiji.  

Detaljnije


KONFERENCIJA O AGRESIJI NATO

  Na sednici Izvršnog odbora Kluba generala i admirala Srbije, održanoj 6. marta ove godine, pored ostalog, odlučeno je da Klub, zajedno sa SUBNBOR-om Srbije, Beogradskim forumom za svet ravnopravnih i Društvom srpskih domaćina, održi Konferenciju pod nazivom „Osamnaest godina od agresije NATO – gde smo danas“. Konferencija će se održati 23. marta ove godine, od 11.00 do 14.00 časova u Domu Vojske Srbije u Beogradu, Braće Jugovića 19, a povodom 18-te godišnjice od početka NATO agresije na Srbiju i Crnu Goru (SR Jugoslaviju). U ime Kluba generala i admirala Srbije, na konferenciji će govoriti predsednik Skupštine kluba Milomir Miladinović, general-potpukovnik u penziji.

Detaljnije

1 2 3 63