PROMOCIJA „RATNOG DNEVNIKA KOMANDANTA TRECE ARMIJE“

    Dana 22. oktobra 2018. godine, u 16.00 časova, na štandu Medija centra „Odbrana“ obaviće se promocija „Ratnog dnevnika komandanta Treće armije“,  autora general-pukovnika Nebojše Pavkovića, u izdanju Medija centra „Odbrana“. Pozivaju se članovi Kluba generala i admirala Srbije, njegovi prijatelji i saborci da prisustvuju ovoj promociji i tako pruže moralnu podršku autoru koji iz već poznatih razloga ne može da prisustvuje.  

Detaljnije


PLAKETA “VOJVODA ŽIVOJIN MIŠIĆ” dodeljena posthumno generalu Ljubiši Veličkoviću

  Ovogodišnji, 22. poredu, ”Mišićevi dani”, manifestacija koju organizuje opština Mionica u čast našeg slavnog vojskovođe vojvode Živojina Mišića, održani su od 14. do 21. jula 2018. gdine u Mionici. Inače, ovu kulturno-turističku svetkovinu u slavu svome najpoznatijem sugrađaninu vojvodi Mišiću, Mioničani su osmislili i realizuju je od 1997. godine, sa bogatim kulturno-umetničkim, sportskim, edukativnim i zabavnim sadržajima. Naredne, 1998.godine. ustanovljena je nagrada ”Velikazlatnaplaketa – vojvodaŽivojinMišić”, a 2000. godine ”Malaplaketa – vojvodaŽivojinMišić”.

Detaljnije


VITEZ NAŠEG NEBA OPET LETI

    Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina prisustvovao je nedavno probnom letu dva aviona MiG-29 nabavljenih iz Ruske Federacije na aerodromu „Batajnica“. Nakon obilaska stajanke i probnog leta dva remontovana vazduhoplova, predsednik Vučić je istakao da je to važan dan za Srbiju i za sve nas, i da su svi prvi put mogli da vide, snažna i moćna krila Srbije, prva od dva MiG-29 primljena u operativnu upotrebu, koja smo dobili iz Rusije, a čiji smo remont i nadgradnju platili. Njegov je predlog, za koji se nada da će Vojska Srbije prihvatiti, da ovi avioni, ponesu imena naših junaka koji su branili Srbiju u vreme NATO agresije i koji

Detaljnije
1 2 3 85