SVEČANA SEDNICA KLUBA GENERALA I ADMIRALA SRBIJE

  Svečana sednica Kluba generala i admirala Srbije, održana je 13. juna ove godine u Domu Vojske u Beogradu. Pored članova Kluba na ovom skupu si bili i predstavnici državnih i vojnih institucija Srbije i Republike Srpske, predstavnici srodnih organizacija i udruženja sa kojima Klub sarađuje, predstavnici naučnih, kulturnih i prosvetnih organizacija i ustanova, te predstavnici prijateljskih Armija i zemalja.

Detaljnije


LAŽIMA PORAŽENOG PROGLASILI POBEDNIKOM A POBEDNIKA PORAŽENIM

  Komandanti NATO-a koji su besomučno bombardovali Treću armiju, posebno Prištinski korpus, bili su šokirani kada se sa Kosova i Metohije povlačila Vojska Jugoslavije u kolonama koje su potvdile da je laž da je NATO „naneo velike gubitke srpskim snagama“. Slika koje je otišla u svet pokazala je da ja Vojska Jugoslavije na Kosovu i Metohiji samo malo okrznuta. Silnicima nije preostalo ništa nego da novim lažima i manipulacijama proglase sami sebe pobednikom svesni da su poraženi. Međutim, istina je polako ugledala svetlo dana!

Detaljnije


BEDEM PROTIV LAŽI

Povodom obeležavanja 20. godina od agresije NATO na Jugoslaviju, u Beogradskom forumu za svet ravnopravnih predstavljeno je dvotomno delo Kluba generala i admirala Srbije „Vojska Jugoslavije u odbrambenom ratu 1999 godine“. Reč je o jedinstveno i neponovljivom svedočenju komandanata Vojske Jugoslavije, koji su sa, različitih nivoa, komadovali odbranom zemlje od NATO-a, kao najveće vojne sile u istoriji civilizacije. Za ovu studiju svoje priloge je dalo pedeset generala i admirala komandanata u odbrani od agresije NATO.

Detaljnije

1 2 3 95