PRESUDA GENERALU RATKU MLADIĆU KAO NOVA „ISTORIJSKA ČITANKA“

Udarna vest u skoro svim svetskim medijima dana 22.11.2017. bila presuda generalu Ratku Mladiću koja je izrečena u Haškom tribunalu, a koja glasi „doživotna kazna zatvora“. Ovo je presuda kojom je HT „krunisao svoj slavni rad“,  poslednji „dragulj“ u „kruni pravde“ koju je iskovao HT. Ovo je prsuda, „najvećem kasapinu rata u BiH“, kako to kažu strani mediji.       Piše: dr Vinko Pandurević   Reakcije na presudu i kontraverze koje je presuda izazvala u domaćem i međunarodnom javnom mjenju bile su očekivane. Davno smo rekli da je mnoštvo istina o ratu u bivšoj SFRJ i u BiH. Kada se kaže „za pomirenje je važna istina“, onda se uvek misli na istinu koju saopštova svaki zagovornik pomirenja po naosob.

Detaljnije


DAN VOJNIH VETERANA

Poštovani generali – admirali, Svečana akademija povodom Dana  vojnih veterana održaće se  4. decembra 2017. godine, u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, Studenski trg 5, u Beogradu, sa početkom u 18,00 časova. Molimo Vas da svoje prisustvo  Svečanoj akademiji potvrdite najkasnije do 23.11.2017. godine, na e-mail: klubgeneralasrbije@gmail.com, telefon 011/3344-961 ili mobilni 064/2252-013 (Simo Bajić). Preuzimanje pozivnica za tu svečanost je  28., 29. i 30. 11. 2017. godine u kancelariji broj 226, sprat II, Kluba generala i admirala Srbije, Beograd, Braće Jugovića 19 u vremenu od 10,00 – 12,30 časova.  S poštovanjem,  PREDSEDNIK SKUPŠTINE general-potpukovnik u penziji Milomir Miladinović

Detaljnije


OZAKONJENJE STIGME („Srbi su hegemonisti i agresori“)

  Novi nacrt „Zakona o hrvatskim braniteljima iz domovinskog rata i članovima njihovih obitelji“ (koji će bez sumnje biti usvojen u Saboru) u svojim osnovnim odredbama, i to već u članu prvom, putem „pravnih“ formulacija, utvrđuje uzroke, karakter i ciljeve rata koji je vođen u Hrvatskoj, u njenoj „borbi za otcepljenje od SFRJ“. Na ovaj način Vlada RH definiše „agresora“ na RH. Mnoge kvalifikacije istorijske, političke i ideološke prirode u vezi sa karakterom rata, koje je na ovaj način utvrdila, Vlada RH smatra neupitnim. Stigmatizuje Srbe, kao „hegemoniste i agresore“.

Detaljnije


GODINA DOBRIH REZULTATA

Sednica Skupštine Kluba generala i admirala Srbije, održana je 26. oktobra ove godine, u svečanoj sali Doma kulture u Svilajncu. U njenom radu su učestvovali članovi kluba, uz prisustvo predstavnika Vojske Srbije, drugih organizacija i udruženja Srbije, te predstavnika vlasti i domaćina ovog skupa, grada Svilajnca. Skup koji je protekao u radnoj i srdačnoj atmosferi, otvoren je uz intoniranje himne Srbije i odavanja pošte preminulim članovima Kluba generala i admirala Srbije.

Detaljnije
1 2 3 72