OBILAZAK  1.br KoV I REČNE FLOTILE

                            

KGAS u NS 11

 

U skladu sa Planoma saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa Klubom generala i admirala Srbije, 28. maja 2015. godine, članovi Kluba generala i adfmirala obišli su 1. br KoV i Rečnu flotilu u Novom Sadu.

 

 

Komandanti 1. br KoV, brigadni general Željko Petrović i kapetan bojnog broda Andrija Andrić članove Kluba upoznali su sa radom i rezultatima obuke komandi i jedinica. U veoma sadržajnim Spomen-sobama  generali i admirali upoznati su sa razvojem i rezultatima ovih jedinica, kao i jedinica čije tradicije gaje. U novosadskoj luci članovi Kluba su obišli brodove Rečne flotile.

Ispred Kluba generala i admirala Srbije komandante sa njihovim saradnicima pozdravio je Predsednik Skupštine Kluba generala i admirala Srbije general-pukovnik dr Vidoje Pantelić. Komandama jedinica uručio je Zahvalnice Kluba i knjige „GENERALI I ADMIRALI SRBIJE 1981 – 2011., biografski rečnik“.

Među članovima Kluba bili su generali i admirali koji su službovali u ovim sredinama ili komandovali ovim jdinicama, pa su rado evocirali uspomene. Obilazak je završen zajedničkim druženjem, na vojničkom ručku, u Domu vojske Novi Sad.

Fotografije pogledajte u Galeriji.