СВЕЧАНА СЕДНИЦА ПОДРУЖНИЦЕ У НИШУ

Поводом успешно реализованог плана рада за 2015. годину Подружница Клуба генерала и адмирала Србије из Ниша  одржала је свечану седницу у својим радним просторијама у Дому Војске Србије у граду на Нишави. Пруствовали су председник Скупштине Клуба генерал-пуковник др Видоје Пантелић, командант Копнене Војске генерал-потпуковник Милосав Симовић са сарадницима и више истакнутих чланова Клуба из Београда.

Председник генерал-мајор Стојан Марковић и чланови Подружнице оценили су да су сви планирани задаци реализовани уз пуно ангажовање чланова, у сарадњи са Командом КОВ Војске Србије и њеним саставима, са Војном болницом, Регионалним центром и другим установама Министарства одбране у Нишу, Удружењем  војних пензинера, борачким и организацијама резервних војних старешина. Примерна сарадања остварена је и са органима локалне самоуправе града Ниша. Значајан део активности био је у знаку обележавања стогодишњице Првог светског рата.

На свечаној седници у рад Подружнице укључио се генерал-пуковник Владимир Лазаревић,  који је изразио задовољство што се после боравка у хашком казамату поново налази међу својим друговима.

Председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије генерал Видоје Пантелић поздравио је генерала Лазаревића  добродошлицом у Клуб  и жељама за добро здравље. Новом члану генералу Лазаревићу председник Скупштине уручио је монографију „Клуб генерала и адмирала Србије 2005-2015“ и зборнике „Први светски рат-повод, узроци, поуке, последице и садашњост“ и четврти том „Војска Југославије у одбрани од агресије НАТО 1999.“ са посветом.

Генерал Пантелић је рад Подружнице у Нишу оценио највишом оценом. За изванредан допринос раду  и афирмацији Клуба у протеклих десет година, јубиларне захвалнице Клуба генерала и адмирала Србије додељене су генерал-мајорима Мирку Старчевићу и Момиру Стојановићу. По одлуци Извршног одбора, председник Подружнице генерал-мајор Стојан Марковић, одликован је генералском медаљом „Цар Душан Силни“.