SVEČANA SEDNICA PODRUŽNICE U NIŠU

Povodom uspešno realizovanog plana rada za 2015. godinu Podružnica Kluba generala i admirala Srbije iz Niša  održala je svečanu sednicu u svojim radnim prostorijama u Domu Vojske Srbije u gradu na Nišavi. Prustvovali su predsednik Skupštine Kluba general-pukovnik dr Vidoje Pantelić, komandant Kopnene Vojske general-potpukovnik Milosav Simović sa saradnicima i više istaknutih članova Kluba iz Beograda.

Predsednik general-major Stojan Marković i članovi Podružnice ocenili su da su svi planirani zadaci realizovani uz puno angažovanje članova, u saradnji sa Komandom KOV Vojske Srbije i njenim sastavima, sa Vojnom bolnicom, Regionalnim centrom i drugim ustanovama Ministarstva odbrane u Nišu, Udruženjem  vojnih penzinera, boračkim i organizacijama rezervnih vojnih starešina. Primerna saradanja ostvarena je i sa organima lokalne samouprave grada Niša. Značajan deo aktivnosti bio je u znaku obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata.

Na svečanoj sednici u rad Podružnice uključio se general-pukovnik Vladimir Lazarević,  koji je izrazio zadovoljstvo što se posle boravka u haškom kazamatu ponovo nalazi među svojim drugovima.

Predsednik Skupštine Kluba generala i admirala Srbije general Vidoje Pantelić pozdravio je generala Lazarevića  dobrodošlicom u Klub  i željama za dobro zdravlje. Novom članu generalu Lazareviću predsednik Skupštine uručio je monografiju „Klub generala i admirala Srbije 2005-2015“ i zbornike „Prvi svetski rat-povod, uzroci, pouke, posledice i sadašnjost“ i četvrti tom „Vojska Jugoslavije u odbrani od agresije NATO 1999.“ sa posvetom.

General Pantelić je rad Podružnice u Nišu ocenio najvišom ocenom. Za izvanredan doprinos radu  i afirmaciji Kluba u proteklih deset godina, jubilarne zahvalnice Kluba generala i admirala Srbije dodeljene su general-majorima Mirku Starčeviću i Momiru Stojanoviću. Po odluci Izvršnog odbora, predsednik Podružnice general-major Stojan Marković, odlikovan je generalskom medaljom „Car Dušan Silni“.