Aktivnosti Kluba od 7. novembra do 27. decembra 2016. godine

 

Posle izbora novog rukovodstva Kluba konstituisan je IO određeni rukovodioci sekcija i rađeno na pripremi programa rada za 2017. godinu.

Obeležen je dan Veterana Srbije i tom prilikom delegacija Kluba, na čelu sa Predsednikom Skupštine, položila je vence na spomenike palih u srpsko-turskim ratovima, oslobodiocima Beograda u Prvom i Drugom svetskom ratu. Prisustvovali smo prijemu kod MO i tom prilikom Klubu je dodeljeno priznanje – Plaketa MO. Obeležavanje Dana veterana završeno je svečanom akademijom u Domu Garde, kojoj je prisustvovalo oko 50 članova Kluba.

Veći broj članova Kluba prisustvovao je i novogodišnjem koktelu u organizaciji MO i NGŠ.

Održan je sastanak sa timom za odbranu i porodicom generala Borislava Đukića na kome su dogovorene aktivnosti koje će Klub preduzeti u cilju njegove uspešne odbrane.

Prisustvovali smo obeležavanju dana RV i PVO i tom prilikom dodelili medalju Srpskih generala Car Dušan Silni komandantu generalu Živaku. Prisustvovali smo sastanku Beogradskog foruma na kome su dogovorene zajedničke aktivnosti, a posebno u vezi sa obeležavanjem godišnjice agresije na našu zemlju.

Predsednik Skupštine prisustvovao je sastanku Podružnice u Nišu i tom prilikom uručio priznanja zaslužnim članovima.

i_dus_6479_1481638246Delegaciju Kluba primio je MO. Ministar je upoznat sa aktivnostima Kluba i zatražena je pomoć u vezi sa odbranom generala Đukića kako bi isti imao status haškog optuženika. Osim navedenog, pokrenuto je pitanje regulisanja načina nošenja uniforme penzionisanih vojnih lica, dodela spon medalja za sve učesnike ratnih sukoba devedesetih godina, status VMA i lečenje vojnih osiguranika.

2016_1223002Na prijemu kod NGŠ, pored pitanja o kojima je razgovarano sa MO, zamolili smo Načelnika da delegaciju Kluba pozove na vojne vežbe i populariše Klub među pripadnicima VS. Načelniku GŠ je tom prilikom uručena medalja Srpskih generala Car Dušan Silni.

Rukovodstvo Kluba radi na učlanjivanju novih članova i pripremi za formiranje podružnice u Novom Sadu.

 Milomir Miladinović

 
Fotografije preuzete sa sajta Ministarstva odbrane.