OBELEŽEN NACIONALNI PRAZNIK RUSKE FEDERACIJE

 

Delegacija Kluba generala i admirala Srbije, položila vence i cveće na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda, na Spomenik Ruskom vojniku i na Spomen-obeležjima na Novom groblju, ruskim vojnicima poginulim u Prvom svetskom ratu i braniocima Beograda od 1914-1918. godine.

 

Polaganjem venaca i cveća na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda, danas je obeležen nacionalni praznik Rusije – Dan branilaca otadžbine.

Taj praznik ustanovljen je u znak sećanja na 23. februar 1918. godine, kada je tek formirana Crvena armija, odbila nemačku invaziju na Petrograd.

Na spomen-groblju oslobodiocima Beograda vence su položili ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, ambasadori Belorusije i Azerbejdžana u Beogradu, delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, delegacija grada Beograda, predstavnici drugih organizacija i udruženja, te građani poštovaoci oslobodilaca Beograda.

DSC03924     Ispred Kluba generala i admirala Srbije, delegacija u sastavu general-potpukovnici Milomir Miladinović i Savo Sokanović i  general-majori Luka Kastratović, Vladimir Pejak i Vukajlo Čađenović, položila je vence i cveće na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda, na Spomenik Ruskom vojniku i na Spomen-obeležjima na Novom groblju, ruskim vojnicima poginulim u Prvom svetskom ratu i braniocima Beograda od 1914-1918 godine.

DSC03899

Delegacija Kluba generala i admirala prisustvovala je i prijemu u ambasadi Rusije, koji je upriličen povodom Dana branilaca otadžbine. Tom prilikom ambasador Čepurin je pored ostalog, istakao da je za Rusiju i Srbiju vojska uvek bila najvažniji državni oslonac i da uzajamno delovanje vojski dveju prijateljskih zemalja jača korak po korak!