DELEGACIJA DRŽAVNE DUME RUSIJE U SRBIJI

 

Predsednik Državne dume Rusije Vječeslav Viktorović Volodin,  izrazio je poštovanje i zahvalnost Klubu generala i admirala Srbije na pažnji koju poklanja tradicionalnim vezama ruskog i srpskog naroda i održavanju zajedničkih  spomenika iz istorije  naroda Srbije i Rusije 

Predsednik Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije, Vječeslav Viktorović Volodin sa delegacijom, boravio je 5.juna ove godine, u zvaničnoj poseti Republici Srbiji. Tom prilikom upriličen je susret i sa delegacijom Kluba generala i admirala Srbije. Ruska delegacija je položila vence i cveće na Spomen-kompleks oslobodiocima Beograda 1944. godine i na Spomenik Sovjetskom vojniku. Vence su položili predsednik Volodin i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, a ispred Kluba generali Luka Kastratović, Vladimir Pejak i Vukajlo Čađenović.

Posle upisivanja u Knjigu utisaka, predsednik Volodin se u kratkoj besedi obratio delegaciji Kluba i zahvalio što Klub poštuje, gaji i razvija zajedničke tradicije srpskog i ruskog naroda.

Predsednik Izvršnog odbora Kluba generala i admirala Srbije general-major u penziji dr Luka Kastratović upoznao je uvažene goste sa ličnom kartom Kluba i njegovim aktivnostima. Posebno je naglasio aktivnosti u prikazivanju istine o  agresiji NATO na SR Jugoslaviju 1999. godine, kroz organizovanje naučnih skupova, tribina i okruglih stolova. Klub će i napisati knjigu istine o NATO agresiji, o herojskom otporu naše vojske i naroda višestruko nadmoćnijem agresoru, na što smo ponosni. Na kraju se general Kastratović zahvalio na podršci koju Rusija pruža srpskom narodu i Srbiji.

U delegaciji predsednika Državne dume bio je i general-pukovnik Viktor Mihailović Zavarzin, deputat Državne dume, počasni član Kluba generala i admirala Srbije, koji je uspešno zaposeo aerodom Slatinu, 1999. godine. U razgovoru izrazio je želju da dođe posebno u posetu Klubu, da i on napiše svoja iskustva o NATO agresiji na SRJ i Srbiju. U popodnevnom programu delegacija Kluba, kojoj se po želji generala Zavarzina, pridružio general Radoslav Škorić, prisustvovala je koncetu u Ruskom domu.