DELEGACIJA KLUBA GENERALA I ADMIRALA POSETILA SVILAJNAC

 

 

Delegacija Kluba generala i admirala Srbije u kojoj su bili general Milomir Miladinović, predsednik Skupštine Kluba, general Luka Kastratović, predsednik IO Kluba i general Vinko Pandurević, sekretar IO Kluba, 23.08.2017. godine  posetila je opštinu Svilajnac. Predstavnike Kluba je primio predsednik opštine gospodin Predrag Milanović i upoznao ih sa osnovnim istorijskim karakteristikama, privrednim, ekonomskim, turističkim i drugim potencijalima Svilajnca, kao i sa radom Skupštine opštine i organa lokalne samouprave.

Tom prilikom, predsednik Milanović, uručio je Klubu generala i admirala Srbije kao donaciju, dva personalna računara, koji će omogućiti lakši i uspešniji rad Kluba u budućnosti.

 

Predsednik Skupštine Kluba generala i admirala Srbije general Miladinović, zahvalio se na donaciji i upoznao je predsednika opštine sa organizacijom, sadržajem i načinom rada Kluba i njegovim težišnim aktivnostima. Predložio je i oblike buduće saradnje opštine Svilajnac i Kluba generala i admirala Srbije.

Pokrenuta je ideja da se prva naredna radna sednica Skupštine Kluba održi u oktobru u Svilajncu.

 

Delegacija Kluba je obišla grad i posetila Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu, jedinstvenu naučno-obrazovnu  instituciju u Srbiji i u ovom delu Evrope, koja kroz spoj nauke, obrazovanja  i turizma radi na popularizaciji prirodnih nauka i promociji naučnog turizma.