СКУП РАТНИХ ПРИПАДНИКА 3.А ВОЈСКЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ У НИШУ »

СКУП РАТНИХ ПРИПАДНИКА 3.А ВОЈСКЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ У НИШУ

 

Поводом обележавања годишњице НАТО агресије на СРЈ, 07.октобра ове године, у Дому Војске Србије у Нишу, одржан је Скуп генерала, официра, подофицира и војника припадника ратних јединица  3.А ВЈ.

Том свечаном скупу, присуствовали су ратни команданти и чланови команде 3.А и Приштинског и Нишког корпуса и потчињених јединица. На скупу су били иМинистар одбране Александар Вулин, изасланик Председника Републике Србије господин Никола Селаковић, као и представници Клуба генерала и адмирала Србије, генерали Миломир Миладиновић, Лука Кастратовић и Милован Ђошан.

Присутнима се обратио генерал-пуковник у пензији Владимир Лазаревић, ратни командант Приштинског корпуса, а телефонским путем из Финске скупу је поздравио и генeрaл-пуковник Небојша Павковић, ратни команданта 3.А.

Председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије, генерал Миладиновић,  по одлуци Клуба, Медаљу „Српских генерала – Цар Душан Силни“, уручио је генералу Лазаревићу.

Клуб генерала и адмирaла Србије високо цени и поштује ратне жртве припадника 3.А које су поднели током одбране СРЈ од НАТО агресије  и борбене успехе које је остварила 3.А у одбрани отаџбине, који служе као светли примери у историји српских одбрамбених и ослободиклачких ратова.