POČAST PILOTIMA HEROJIMA APRILSKOG RATA 1941.

POČAST PILOTIMA HEROJIMA APRILSKOG RATA 1941.

 

 

 

Komemorativnim svečanostima i polaganjem venaca danas je obeleženo 77 godina od bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, čime je počeo napad nacističke Nemačke na Kraljevinu Jugoslaviju u Drugom svetskom ratu.

Uz državne i vojne počasti, na  Spomenik pilotima braniocima Beograda , vence i cveće su položili, u ime Vlade Republike Srbije, ministar odbrane Aleksanar Vulin u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Ljubiše Dikovića, u ime ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, venac je položio državni sekretar Negovan Stanković, dok je u ime grada to učinio predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

Venac u ime Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane položio je general-major Ranko Živak, a vence i cveće na spomenik položile su i delegacije Kluba generala i admirala, SUBNOR-a i udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije. U delegaciji Kluba generala i admirala Srbije bili su generali Milomir Miladinović, Luka Kastratović, Vladimir Pejak, Miroslav Filipović i Vukajlo Čađenović.