DOSTOJANSTVENO ZA DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM

Dan pobede nad fašizmom – 9.maj, obeležen je u Srbijim brojnim manifestacijama i odavanjima počasti herojima i palim borcima u Drugom svetskom ratu!Na primeren i dostojanstven način i Klub generala i admirala Srbije odao je počast učesnicima NOB koji su izvojevali pobedu i doneli slobodu svom narodu u neravnopravnoj borbi sa fašističkom Nemačkom i njenim slugama, a čije su slobodarske tradicije u vreme službovanja nastavljali, kao i svi pripadnici Vojske Srbije danas, ponosni što su njihovi sledbenici!

U Beogradu, povodom  9. maja – Dana pobede nad fašizmom, izaslanik predsednika Srbije i generalni sekretar Nikola Selaković položio je venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Garde Vojske Srbije general-majora Milomira Todorovića.
Uz vojne i državne počasti, ministar odbrane  Bratislav Đorđević je položio venac i odao poštu na glavnom postamentu Groblja oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu i na Spomenik palim crvenoarmejcima u okviru istog spomen kompleksa.
Vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici grada Beograda, predstavnici Republičkog odbora SUBNOR-a, ambasada Rusije, Belorusije, Azerbejdžana, Ukrajine, kao predstavnici boračkih udruženja i građani.
Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položila je venac i kod Spomenika sovjetskim veteranima na Avali.
Na svim ovim spomen obeležijima vence i cveće je položila i delegacija Kluba generala i admirala koju je predvodio predsednik Skupštine kluba, general- potpukovnik u penziji Milomir Miladinović. U delegaciji su bili i general-majori u penziji dr Luka Katratović, Vladimir Pejak i Vukajlo Čađenović.