Prminuo ĐURO ĆELIĆ brigadni general u penziji

Brigadni general Đuro Ćelić preminuo je 19. jula 2018 godine u Beogradu. Sahranjen je 21. jula na groblju Lešće u Beogradu. Ispraćaju i odavanju pošte preminulom generalu Ćeliću prisustvovala je i delegacija Kluba generala i admirala Srbije i položila venac na njeogv grob.

General Ćelić rođen je 3. januara 1960 godine u selu Raduč kod Gospića u Hrvatskoj. Po nacionalnosti je Srbin.

Osnovnu školu je završio u rodnom selu, a srednju školu rodova Kopnene vojske, smer pešadija, završio je u Sarajevu 1978. godine. Vojnu akademiju Kopnene vojske završio je 1981. godine u Beogradu. Generalštabno usavršavanje završio je 2005. godine u Beogradu.

U čin vodnika unapređen je 1978. u čin potporučnika 1981. u čin pukovnika 2001. a u čin brigadnog generala unapređen je 2008. godine.

Tokom službe obavljao je razne dužnosti, uglavnom u vojnoj policiji i službi bezbednosti.

Tokom ratova 90-tih godina, bio je komandant bataljona vojne policije GŠ Vojske republike Srpske krajine, te pomoćnik načelnika bezbednosti GŠ Vojske republike Srpske krajine za vojnu policiju.

Bio je načelnik Uprave vojne policije GŠ  Vojske Srbije. Na toj dužnosti je penzionisan 2011. godine.

Odlikovan je Medaljom za vojne zasluge, Ordenom za vojne zasluge sa srebrnim mačevima, Ordenom za zasluge u oblasti odbrane, Medaljom za revnosnu službu i Medaljom za izuzetne rezultate u vojnoj službi.