„VOJNOPENZIONERSKA ELITA“

 

 

„Vojnopenzionerska  elita“
komentar,dostavlja                                                                         medjunama@politika.rs

Poštovani,
u dnevnom listu Politika  od 24.jula 2019.godine, objavljen je tekst pod naslovom  „Vojnopenzionerska elita“ , autora Radisava Ristića, pukovnika u penziji,  nekadašnjeg načelnika odeljenja za informisanje ministarstva odbrane.
U tekstu se pored ostalog kaže da se vojnim penzionerima pridružio i „…Klub penzionisanih generala i admirala.Simptomatično je ,pri tome,da se među članovima tog kluba nalaze imena bivših načelnika Generalštaba Vojske SRJ, odnosno Vojske Srbije i Crne Gore i Vojske Srbije kao i bivši pomoćnici ministra odbrane…“.

Navedeni citat je u potpunosti tačan, jedino je autor zaboravio da su članovi Kluba i  komandanti strategijskh grupacija i da su svi članovi Kluba bili na najodgovornijim dužnostima u našoj vojsci, od kojih su preko 30 doktori nauka.
Ne stoji da su se članovi Kluba „..tokom aktivne službe veoma često oglašavali u medijima, a u penziji zamukli..“.     Očigledno da kolega ne prati brojne aktivnosti koje se ogledaju u čestim učešćem članova Kluba na TV i u pisanim medijima, pisanju knjiga pojedinačno i kolektivno i organizaciji brojnih skupova, među kojima i dvodnevnu međunarodnu konferenciju povodom 20.te godišnjice od početka agresije na našu zemlju.
Klub je strukovno prodržavno udruženje koje se bavi bezbednosnim problemima i pružanju stavova nadležnima za  unapređenje odbrambene sposobnosti Srbije, kao i pomoći optuženim kolegama  pred Haškim tribunalom, obraćajući se nadležnim državnim organima  za pomoć u tom pogledu.
Kao što u drugim udruženjima(inžinjera, lekara,advokata,prosvetara) ima onih koji nisu članovi istih i mogu drugačije da misle, tako i u Klubu ali i u Udruženju vojnih penzionera nisu svi penzioneri članovi  i imaju pravo na svoj stav i mišljenje.
Kako je autor i sam član Udruženja vojnih penzionera svoj stav je mogao da iznese na sastancima udruženja, a ne preko štampe:Možda se uželeo pisanja.
S poštovanjem,

Milomir Miladinović
general-potpukovnik u penziji
Milutina Milankovića 166
Novi Beograd