SLUŠAOCI LUBAČEVSKOG U POSETI KLUBU

 

 

Slušaoci Državnog univerziteta Lubačevskog Nižnji Novgorod iz Ruske federacije , Mihail Ivanov, Dimitrij Sergejev i Artjom Razumov, na čelu sa predsednikom “Omladinskog pokreta Srbije“ iz Novog Sada Jovicom Petrovićem, posetili su Klub generala i admirala Srbije.

Univerzitet Lubačevskog školuje tehnički kadar potreban za razvoj vojske i industrije Rusije. Omladinski pokret Srbije u okviru Novosadskog univerziteta priprema osnivanje Vojnotehničke akademije, koja treba da počne sa radom 2020. godine. U pripremi za početak rada Akademije Omladinski pokret, pored ostalog, sarađuje i sa Državnim univerzitetom Lubačevskog.

Predsednik Izvršnog odbora Kluba general dr Luka Kastratović goste je upoznao sa radom Kluba generala i admiralaSrbije i o NATO agrsiji 1999. godine, a za Državni univerzitet Lubačevskog Nižnji Novgorod uručena je studija “Vojska Jugoslavije u odbrambenom retu 1999. godine“. Zamenik predsednika Izvešnog odbora general Miloš Đošan goste je upoznao sa dejstvom protivvazdušne odbrane u NATO agresiji i sa njima posetio Vojni muzej na Kalemegdanu.

Generali Kastratović i Đošan u razgovoru sa gostima davali su odgovore na brojna interesantna pitanja.