OBELEŽEN DAN BRANILACA OTADŽBINE RUSKE FEDERACIJE

 

 

Povodom Dana branilaca otadžbine, nacionalnog praznika Rusije, ambasadori Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko, Belorusije Valerij Briljov, Kazahstana Gabit Sizdikbekov, predstavnici ambasade Azerbejdžana, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predstavnici udruženja, položili su vence na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda, Spomenik crvenoarmejcu, Spomen kosturnicu ruskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu i Spomenik poginuloj ruskoj delegaciji na Avali 1964. godine.

Ispred Kluba generala i admirala Srbije vence su položili generali Milomir Miladinović, predsednik Kluba, dr Luka Kastratović, predsednik Izvršnog odbora Kluba i Ljubomir Bajić, član Izvršnog odbora kluba.

 

Dan branilaca otadžbine Ruske Federacije  za Ruse je simbol istorije države, jedinstva naroda i armije, slave i patriotizma ruske vojske.Ovaj dan u Rusiji se slavi od 1922. godine, kao dan osnivanja Crvene Armije.

 

 

 

 

 

Na ovaj dan se odaje počast vojnicima, veteranima armije i mornarice, avganistanskim veteranima, poginulim vojnicima i porodicama onih koji su bili ili su još uvek u vojnim redovima. Pored Rusije ovaj dan se slavi u Belorusiji i Kirgiziji.