KLUB NE ODOBRAVA IZJAVE GENERALA DELIĆA


Povodom proizvoljnih i ličnih izjava generala Božidara Delića u predizbornoj kampanji, koji je član Kluba generala i admirala Srbije i koji zna stav i mišljenja svojih kolega, koja se bitno razlikuju od njegovog stava, predsednik Kluba general Milomir Miladinović uputio je redakciji „Večernjih novosti“ ograđivanje članova kluba od stava i izjava generala Delića s molbom da se to javno objavi.

Redakcija dnevnog lista Novosti
Uredniku
Babović Milanu

Poštovani gospodine Baboviću,

Obraćam Vam se u ime članova Kluba generala i admirala Srbije, a povodom izjave člana Kluba generala Božidara Delića, sa molbom da se objavi tekst u Vašem listu sledeće sadržine:

Klub generala i admirala Srbije uvažava i poštuje ličnu hrabrost i uspešno komandovanje brigadom generala Božidara Delića tokom agresije NATO-a na našu zemlju 1999.godine, zašta mu je odato priznanje.

Klub  se ograđuje i ne odobrava izjave koje general Delić  daje za medije u okviru predizbornih aktivnosti, iz kojih izdvajamo da je „sa ovom vlašću počela da pada krv i da padaju glave u našoj zemlji“,odnosno da je „na čelu države ludak i čovek sa osećajem niže vrednosti“.
Smatramo da se i na predizbornim aktivnostima mora poštovati dostojanstvo svake ličnosti bez obzira na lično i partijsko opredeljenje. Apelujemo na  sve građane Srbije da  izađu na predstojeće  izbore i izaberu pojedince i stranke u skladu sa ličnim i  politički stavom.

S poštovanjem                                                                         Milomir Miladinović
Predsednik  Skupštine