NIŠLIJE POSETILE KRUŠEVAC

Klub Generala i admirala Srbije – podružnica u Nišu, je na osnovu  godišnjeg plana rada, za članove podružnice organizovala izlet do Kruševca.Tom prilikom članovi podružnice obišli su spomenik palim borcima i herojima sa Košara iz sastava 125.mtbr; 53.grb; 63.padbr i 72. spec.br i položili vence.

U kasarni Car Lazar u pratnji komandanta Rasinske brigade potpukovnika Milonje Bubonje i komandanta CUK ABHO potpukovnika Sibina Dinčića, članovi Kluba obišli su spomen sobu 125.mtbr. Kroz spomen sobu ih je proveo zastavnik prve klase  Ivica Lazić glavni podoficir Rasinske brigade, nekadašnji pripadnik 125.mtbr. Obilazeći spomen sobu članovi kluba nekadašnji pripadniciPriđtinskog korpusa evocirali su sećanja na dane borbe  i odbrane granice od NATO agresora što je za starešine Rasinske brigade i CUK ABHO bilo posebno dragoceno.

Nakon obilaska spomenika i spomen sobe 125.mtbr obišli su manastir Naupare u istoimenom selu u blizini Kruševca. Kroz istoriju manastira „Naupare“ koji je sagradio Despot Stefan Lazarević još 1380 godine, devet godina pre Kosovskog boja, vodio ih je Iguman Demaskin koji je duhovnik ovog manastira od 1971 godine.

Nakon obilaska manastira u s.Naupare u svom domu ugostio ih je pukovnik u penziji Stepanović Milomir nekadašnji direktor VU „Breza“ i dobrovoljac u Prištinskom korpusu za vreme NATO agresije kao i pri ulasku naših snaga u KZB.

Uz bogato posluženje veselo druženje i evociranja brojnih uspomena ratnih drugova završili su jednodnevni obilazak grada Kruševca.

U znak zahvalnosti za priređeno gostoprimstvo i prijatno druženje, general  Vladimir Lazarević u ime podružnice Kluba uručio je porodici Stepanović.

Predsednik podružnice Niš  general u penziji Žarko Lazarević