INFORMISANJE ČLANOVA KLUBA O AKTUELNOSTIMA KOD NAS I U SVETU

 

U Domu VS u Beogradu organizovano je informisanje članova  Kluba generala i admirala Srbije. O situaciji u svetu, sa posebnim osvrtom na stanje u regionu i oružanim sukobima u Ukrajini i na Bliskom Istoku govorio je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović. U svetlu poslednjih dešavanja bilo je reči i o Kosovu i Metohiji.

Državni sekretar Starović i pomoćnik ministra odbrane Siniša Radović su, zatim, odgovorili na postavljena pitanja generala i admirala koja su se odnosila na lečenje u vojnozdravstvenim ustanovama, nemogućnosti da se vojni osiguranici leče i u civilnim zdravstvenim ustanovama, o potrebi da se vojne penzije iz RF PIO vrate u Fond za SOVO, o neopravdanom postojanju više kategorija vojnih penzija, aktuelnoj stambenoj situaciji i dodeli stanova putem,“brzih prstiju“ i drugim penzionerskim temama.

General Miladinović je državnom sekretaru Staroviću na kraju uručio Medalju srpskih generala, značku Kluba i knjige o agresiji NATO-a na SRJ, čiji su autori članovi Kluba.

U drugom delu informisanja, članove Kluba je predsednik Milomir Miladinović obavestio o Planu obeležavanja 25-godišnjice agresije NATO-a na našu zemlju i predstojećim izborima u okviru Kluba generala i admirala Srbije, sa predlogom kandidata za najviše dužnosti.