Saopštenje Kluba generala i admirala Srbije o informisanju od 6. juna 2011.

Dana 6. juna 2011. godine u organizaciji Ministarstva odbrane i Kluba generala i admirala Srbije, u  renoviranoj Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba, ministar odbrane, gospodin Dragan Šutanovac informisao je članove Kluba generala i admirala Srbije.

Informisanju su sa ministrom odbrane Srbije prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-pukovnik  Miloje Miletić i članovi Kolegijuma ministra odbrane.

Ministar odbrane je upoznao penzionisane generale i admirale o reformi Vojske Srbije, stanju u Vojsci, problemima i daljim planovima.

U ime Kluba generala i admirala Srbije zahvalio se predsednik Skupštine kluba, general u penziji Ljubiša Stojimirović. Uz zahvalnost ministru, predsednik Skupštine kluba je naglasio da nakon desetak godina ovo predstavlja prvo informisanje na nivou ministra odbrane i izrazio nadu da će ovakav vid saradnje postati tradicija. Takođe, istakao je da članovi Kluba Vojsku Srbije doživljavaju svojom i raduju se svim njenim uspesima i zbog činjenice da su i lično značajno doprineli njenim temeljima.

U drugom delu informisanja, ministar odbrane je odgovorio na više pitanja od bitnog značaja za penzionisana vojna lica i njihove porodice. Najveći broj pitanja odnosio se na mogućnost prevazilaženja nerešenog statusa i otklanjanja pravne nejednakosti u koju su ne svojom krivicom dovedeni vojni penzioneri. Uz iskazano razumevanje za navedene teškoće, sa određenom dozom opreza i uzdržanosti u prognozama uspešnog rešavanja navedenih problema, obrazlažući to i nedostatkom finansijskih sredstava, ministar odbrane je ostavio mogućnost da se kroz dalju saradnju Ministarstva odbrane i Kluba generala i admirala Srbije radi na prevazilaženju nastalih problema.

Klub generala i admirala Srbije i ovom prilikom izražava zadovoljstvo informisanjem  i iskazuje svoju spremnost za  unapređenje dalje saradnje.

Klub generala i admirala Srbije