ПРЕМИНУО ГЕНЕРАЛ-ПОТПУКОВНИК У ПЕНЗИЈИ КОНСТАНТИН АРСЕНОВИЋ

 

У Београду је 30. јануара, после дуге болести, преминуо дипл. инг. Константин Арсеновић, генерал-потпуковник у пензији, народни посланик и потпредседник Народне скупштине РС, председник Општинског одбора УВП Нови Београд, члан Главног одбора УВПС.

Константин Арсеновић рођен је 3. јуна 1940. године у селу Горње Кошље, општина Љубовија. После завршене средње техничке школе, завршио је Војнотехничку академију (1961), командно-штабну академију КоВ (1979) и Школу националне одбране (1984).

Током службовања обављао је многе високе дужности у систему одбране, међу којима и начелника Оперативне управе у Сектору позадине Генералштаба Војске Југославије (1992-1996). Био је и помоћник начелника ГШ ВЈ за позадину (1996-1999) и саветник начелника Генералштаба Војске Југославије (1999-2000). Службовао је у гарнизонима Бечеј, Нови Сад и Београд.

Током службе одликован је Медаљом за војне заслуге, Орденом за војне заслуге са сребрним мачевима, Орденом народне армије са сребрном звездом, Орденом за војне заслуге са златним мачевима, Орденом рада са златним венцем, Орденом заслуга за народ са сребрном звездом и Орденом Војске Југославије са златним венцем.

Комеморативни скуп поводом смрти генерала Арсеновића, биће одржан у петак 3.фебруара у 12.00 часова у Дому Војске Србије у Београду. Сахрана је у суботу, 4.фебруара у 11.00 часова на Бежанијском гробљу.