Author Archives: Сајт КлубаПОЗИВНИЦА

Министарство за одбрану(Управа за односе са јавношћу) и Војнофилмски центар „Застава филм, организују премијеру документарног филма, „Бранили су небо отаџбине“ 21.10.20212. године у Комбак дворани у Београду са почетком у 20. часова – Трг Николе Пашића 5 у Београду. Улаз слободан.  

Детаљније


МАНИФЕСТЦИЈА „ДАНИ СЛОБОДЕ“

Обавештавамо Вас да ће Министарство одбране и Војска Србије учествовати на манифестацији „Дани слободе“ поводом обележавања 103. годишњице од ослобођења Београда у Првом светском рату и 77. годишњице од ослобођења Београда у Другом светском рату, у организацији Градске управе Града Београда и Омладинског позоришта „Дадов“, у периоду од 19. октобра до 08. новембра 2021. године у Београду.

Детаљније


ОБЕЛЕЖЕНО 107 ГОДИНА ОД ЦЕРСКЕ БИТКЕ

Деветнаестог августа пре 107 година у Текеришу на Церу, српска војска извојевала је једну од најзначајнијих победа у Првом светском рату. У чувеној бици, наши ратници победили су надмоћнију и боље наоружану аустроугарску војску.

Детаљније


„ГЕНОЦИДОМ“ ПРОТИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

    Политичке напетости у БиХ и у региону током јула месеца кулминирале су до усијања. Као да су вреле јулске температуре утицале на подизање политичке температуре и довеле до кључања односа између Срба и Бошњака у БиХ, те Срба и Албанаца у Србији и на крају до заоштрености односа између Срба и неких других у региону, подстакнути спољним утицајима. Пише:  Др Винко Пандуревић

Детаљније
1 2 3 111