Author Archives: Сајт КлубаДРАГИША МАСАЛ генерал-потпуковник (1951- 2017

                                                                                                                Генерал-потпуковник Масал Драгиша, члан Клуба генерала и адмирала Србије, преминуо је 18. марта 2017. после краткотрајне тешке болести. Са Новог гробља из Београда испраћен је 20. марта  у Ужице. Пред почасном јединицом и својим колегама генералима и официрима и великим бројем осталих поштовалаца испраћајни говор изрекао је генерал-потпуковник Петар Шкрбић.

Детаљније


КОНФЕРЕНЦИЈА О АГРЕСИЈИ НАТО

  Са скупа посвећеног 18-тој годишњици агресије НАТО на Србију и Црну Гору, упућен је апел: да се коначно заврше спискови жртава бруталних дејстава снага  НАТО током ове агресије, да се формира комисија за коначну процену последица дејства и употребе осиромашеног уранијума, да се легализује „Вечна ватра“ на Новом Београду као Спомен обележје свим жртвама агресије. Конференција тражи да 24. март буде проглашен за Дан жалости у Србији.  

Детаљније


КОНФЕРЕНЦИЈА О АГРЕСИЈИ НАТО

  На седници Извршног одбора Клуба генерала и адмирала Србије, одржаној 6. марта ове године, поред осталог, одлучено је да Клуб, заједно са СУБНБОР-ом Србије, Београдским форумом за свет равноправних и Друштвом српских домаћина, одржи Конференцију под називом „Осамнаест година од агресије НАТО – где смо данас“. Kонференција ће се одржати 23. марта ове године, од 11.00 до 14.00 часова у Дому Војске Србије у Београду, Браће Југовића 19, а поводом 18-те годишњице од почетка НАТО агресије на Србију и Црну Гору (СР Југославију). У име Клуба генерала и адмирала Србије, на конференцији ће говорити председник Скупштине клуба Миломир Миладиновић, генерал-потпуковник у пензији.

Детаљније


ОБЕЛЕЖЕН НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИК РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

  Делегација Клуба генерала и адмирала Србије, положила венце и цвеће на Спомен-гробљу ослободиоцима Београда, на Споменик Руском војнику и на Спомен-обележјима на Новом гробљу, руским војницима погинулим у Првом светском рату и браниоцима Београда од 1914-1918. године.  

Детаљније
1 2 3 62