Author Archives: Сајт КлубаРЕАГОВАЊЕ НА ТЕКСТ ОБЈАВЉЕН У ДНЕВНОМ ЛИСТУ „ДАНАС“ ПОД НАЗИВОМ „ИМАЛИ МОРАЛА У ГЕНЕРАЛА“

    Поштовани, У вашем цењеном листу од 18.06.2018.године објављен је текст под насловом „Има ли морала у генерала“, аутора Николе Лунића. Осим истине да Клуб генерала и адмирала Србије не плаћа закуп просторија које користи у Дому Војске Србије, све осталу су неистине и очигледне инсинуације. Чланови Клуба су бивши Начелници Генералштаба наше војске, команданти стратегијских групација, помоћници Министра одбране и Начелника Генералштаба, ратни команданти јединица који су учествовали у одбрани од агресије 1999.године, чије су јединице проглашене Народним херојем. Од укупног броја, 35 су са академским титулама магистра и доктора наука,од којих су неки угледни професори на вишим школама и факултетима широм Србије. Чланови Клуба су афирмисани припадници Војске, који су током своје каријере стекли углед у Војсци

Детаљније


САОПШТЕЊЕ

              Извршни одбор (ИО) Клуба генерала и адмирала Србије одржао је своју редовну седницу 18.06.2018.године на којој је између осталог анализирао Свечану седницу Скупштине Клуба која је одржана 13.06.2018.године. Извршни одбор је закључио да је Свечана седница организована плански, професионално, и у складу са основним принципима одржавања оваквих и сличних скупова. Седници је присуствовао велики број чланова Клуба, због чега се ИО Клуба захваљује свима који су присуствовали седници, а истовремено позива све чланове да се активније укључе у будући рад Скупштине Клуба и у рад ИО Клуба, те да присуствују седницама ИО, које су увек отворене за јавност. ИО је потврдио да су признања (Повеље, Медаље српских генерала и адмирала и Захвалнице) додељени у складу са Статутом

Детаљније


КОНЦЕРТ РОДОЉУБИВИХ ВОЈНИЧКИХ И ДУХОВНИХ ПЕСАМА

                У Дому војске у Београду, Браће Југовића 19, под покровитељством Министарства одбране Србије, 19. јуна у 14 часова, биће одржан концерт родољубивих, војничких и духовних песама. Том приликом биће промовисан и спот свечане песме ,,Балада о Хиландару“.

Детаљније


СВЕЧАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ КЛУБА ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА СРБИЈЕ

    У част обележавања дана формирања Клуба генерала и адмирала Србије и поводом подсећања на остварене резултате у раду Клуба у току прве половине 2018.године, 13.06.2018. у Дому Војске Србије одржана је свечана седница Клуба.

Детаљније


ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „НОВИ ХЛАДНИ РАТ И СРБИЈА“

  Промоција књиге „Нови хладни рат и Србија“, аутора генерал-мајора у пензији, др Винка Пандуревића, коју је организовао Клуб генерала и адмирала Србије, одржана је данас у Атријуму Дома Војске Србије у Београду. У присуству поштоваоца аутора и заинтересованих за тему коју је обрадио, на промоцији су о књизи говорили проф.др Радован Радиновић, проф.др Миломир Степић, и др Душан Пророковић, истичући и труд који је аутор уложио у разјашњавању савремених збивања о горућем политичком проблему Србије и утицају спољних политичких фактора и која налази потврду у актуелним међународним и геополитичким процесима у свету и у региону!

Детаљније
1 2 3 81