Author Archives: Сајт КлубаПРОМОЦИЈА „РАТНОГ ДНЕВНИКА КОМАНДАНТА ТРЕЦЕ АРМИЈЕ“

    Дана 22. октобра 2018. године, у 16.00 часова, на штанду Медија центра „Одбрана“ обавиће се промоција „Ратног дневника команданта Треће армије“,  аутора генерал-пуковника Небојше Павковића, у издању Медија центра „Одбрана“. Позивају се чланови Клуба генерала и адмирала Србије, његови пријатељи и саборци да присуствују овој промоцији и тако пруже моралну подршку аутору који из већ познатих разлога не може да присуствује.  

Детаљније


ПЛАКЕТА “ВОЈВОДА ЖИВОЈИН МИШИЋ” додељена постхумно генералу Љубиши Величковићу

  Овогодишњи, 22. пореду, ”Мишићеви дани”, манифестација коју организује општина Мионица у част нашег славног војсковође војводе Живојина Мишића, одржани су од 14. до 21. јула 2018. гдине у Мионици. Иначе, ову културно-туристичку светковину у славу своме најпознатијем суграђанину војводи Мишићу, Мионичани су осмислили и реализују је од 1997. године, са богатим културно-уметничким, спортским, едукативним и забавним садржајима. Наредне, 1998.године. установљена је награда ”Великазлатнаплакета – војводаЖивојинМишић”, а 2000. године ”Малаплакета – војводаЖивојинМишић”.

Детаљније


ПРЕМИНУО ГЕНЕРАЛ-ПУКОВНИК ГЕЗА ФАРКАШ

  Генерал-пуковник Геза Фаркаш, преминуо је у 76-ој години живота у Новом Саду. Комеморативни скуп тим поводом одржаће се 29. августа у 14. часова у Дому војске у Новом Саду, а сахрана 30. августа у 14. часова у Старом Бечеју, на великом католичком гробљу.

Детаљније


ВИТЕЗ НАШЕГ НЕБА ОПЕТ ЛЕТИ

    Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић у пратњи министра одбране Александра Вулина присуствоваo je недавно пробном лету два авиона МиГ-29 набављених из Руске Федерације на аеродрому „Батајница“. Након обиласка стајанке и пробног лета два ремонтована ваздухоплова, председник Вучић је истакао да је то важан дан за Србију и за све нас, и да су сви први пут могли да виде, снажна и моћна крила Србије, прва од два МиГ-29 примљена у оперативну употребу, која смо добили из Русије, а чији смо ремонт и надградњу платили. Његов је предлог, за који се нада да ће Војска Србије прихватити, да ови авиони, понесу имена наших јунака који су бранили Србију у време НАТО агресије и који

Детаљније
1 2 3 84