Архива: Издаваштво(НЕ)СТАБИЛНОСТ „ЗАПАДНОГ БАЛКАНА“

  Појам „Западни Балкан“ уведен је употребу пре једну деценију, између осталог и као последица транзиционих процеса и евроатлантских интеграција бивших југословенских република. Није реч о географском појму, него се ради о геополитичком схватању простора Балкана који обухвата земље: Албанију, Србију, Македонију, БиХ и Црну Гору, и Хрватску до њеног уласка у ЕУ.

Детаљније


НОВЕ КЊИГЕ

   Иновациони центар  Факултета безбедности Универзитета у Београду издао је књигу РАЗВОЈ СИСТЕМА ЦИВИЛНЕ ОДБРАНЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ – НОВИ МОДЕЛ           АУТОР ЈЕ ГЕНЕРАЛ-МАЈОР У ПЕНЗИЈИ др ЛУКА КАСТРАТОВИЋ, А У КЊИЗИ ЈЕ ДАТ ИСТОРИЈСКИ РАЗВОЈ ЦИВИЛНЕ ОДБРАНЕ И БИВШИХ РЕПУБЛИКА СФР ЈУГОСЛАВИЈЕ  ДО 1992. ГОДИНЕ, КАО И ЦРНЕ ГОРЕ ДО 2006. ГОДИНЕ

Детаљније


Зборник радова „Први светски рат – повод, узроци, поуке, последице и садашњост“

Клуб генерала и адмирала Србије објавио је Зборник радова са Међународне научне конференције „Први светски рат – повод, узроци, поуке, последице и садашњост“, која је одржана 24-25. априла 2014. године у Београду.

Детаљније


Приказ књиге: Генерал Небојша Павковић Мирис барута и смрти на Косову и Метохији 1998. године

  Иако је од ескалације шиптарског тероризма на Косову и Метохији, и првим озбиљнијим акцијама државе СР Југославије, односно Републике Србије на том простору, прошло скоро две деценије, Косово и Метохија су и данас, незаобилазна, свакодневна тема на свим нивоима. Од Републике Србије, преко Савета Европе, до Уједињених нација.

Детаљније

1 2 3 7