Arhiva: Analize i stavoviZAŠTITI I OBEZBEDITI NACIONALNE INTERESE

Pregovori koji se vode između Beograda i Prištine uz posredovanje EU i podršku SAD, odvijaju se već više od pola decenije, ali još uvek bez opipljivih rezultata u pogledu konkretnih rešenja pitanja statusa KiM, teritorijalnog integriteta R. Srbije i njenog suvereniteta na teritoriji KiM, te položaja srpskog naroda u pokrajini. Pritisci od strane EU i SAD se pojačavaju sa namerom da se potpiše konačni i obavezujući sporazum između Beograda i Prištine (čitaj između „R. Kosovo“ i R. Srbije), koji bi po svojoj suštini značio međusobno priznanje dve države.

Detaljnije


„PROPADANJE“, „PADANJE“ I PAD REPUBLIKE SRPSKE KRAJINE!

    Svake godine, pa i ove 2019. početkom avgusta, mnoštvom komemorativnih skupova i parastosa u Srbiji, Republici Srpskoj (RS), a u manjem obimu i u Republici Hrvatskj (RH) – samo u srpskim sredinama, obeležava se pogrom i progon Srba iz Republike Srpske Krajine (RSK). To je istovremeno i prilika da se „rasvetle okolnosti pada RSK“, pronađu krivci za propast RSK, stradanje naroda, da se aktuelizuju neke stare teme o „izdaji“, zaverama svake vrste itd. Te rasprave su uglavnom lišene argumenata, racionalnih rasuđivanja i zaključivanja, opterećene su subjektivnošću, lažnim argumentima, međusobnim klevetama i napadima i osudama državnog i političkog rukovodstva Srbije, koje je smatrano kao glavni krivac za propast RSK.

Detaljnije


„VOJNOPENZIONERSKA ELITA“

    „Vojnopenzionerska  elita“ komentar,dostavlja                                                                         medjunama@politika.rs Poštovani, u dnevnom listu Politika  od 24.jula 2019.godine, objavljen je tekst pod naslovom  „Vojnopenzionerska elita“ , autora Radisava Ristića, pukovnika u penziji,  nekadašnjeg načelnika odeljenja za informisanje ministarstva odbrane. U tekstu se pored ostalog kaže da se vojnim penzionerima pridružio i „…Klub penzionisanih generala i admirala.Simptomatično je ,pri tome,da se među članovima tog kluba nalaze imena bivših načelnika Generalštaba Vojske SRJ, odnosno Vojske Srbije i Crne Gore i Vojske Srbije kao i bivši pomoćnici ministra odbrane…“. Navedeni citat je

Detaljnije
1 2 3 9