Arhiva: Vesti 2019PREMINUO GENERAL MAJOR U PENZIJI STEVAN TOMIĆ

  General Tomić je rođen 12. jula 1946. godine  u selu Gornji Dragaljevac, opština Dragaljevac kod Bijeljine, Bosna i Hercegovina. Po nacionalnosti je Srbin.  Završio je osnovnu školu u Gornjem Dragaljevcu (četiri razreda) i u Brčkom (1961); Ekonomsku školu u Bijeljini (1965); Vojno ekonopmsku akademiju Kopnene vojske 1971. godine u Beogradu i  Komandno-štabnu školu taktike Kopnene vojske 1983. godine u Beogradu. Posle srednje ekonomske škole radio je kao sekretar u Zemljoradničkoj zadruzi u Donjem Dragaljavcu i odslužio vojni rok na Brionima, Pula. Proizveden je u čin potporučnika finansijske službe 20. septembra 1971, a unaprijeđen u čin poručnika 1973. (prevremeno),  kapetana 1976, kapetana prve klase 1978,  majora 1981. (prevremeno), potpukovnika 1985, pukovnika 1991. godine. U čin general-majora unaprijeđen je 28. juna 1994.

Detaljnije


SLUŽENJE VOJNOG ROKA JE NASUŠNA POTREBA

  Klub generala i admirala Srbije, kao strukovno udruženje penzionisanih visokih vojnih rukovodilaca, među kojima su i bivši načelnici Generalštabova, pomoćnici ministara odbrane i komandanti strategijskih grupacija naše vojske, od kojih je preko trideset doktora nauka, svojevremeno je pokrenuo inicijativu za odmrzavanje služenja vojnog roka. Inicijativa je opravdala očekivanja, jer prema svim anketama nad prosečna većina, čak preko 70%, ispitanika je saglasna da se obnovi obavezno služenje vojnog roka.

Detaljnije


PLAKETA ŽIVOJIN MIŠIĆ DODELJENA ADMIRALU BOŠKU ANTIĆU

    Povodom Dana opštine Mionica, Skupština opštine tog grada, dodelila je PLAKETU ŽIVOJIN MIŠIĆ sa grbom opštine Mionica, kontraadmiralu Bošku Antiću, članu Kluba generala i admirala Srbije. Ova nagrada mu je dodeljena za 46 godina naučnog, stručnog i publicističkog rada i postignute rezultate i dostignuća u obavljanju  komandnih, operativnih i obrazovnih dužnosti.

Detaljnije
1 2 3 7