Архива: Архива вестиПРЕМИНУО ГЕНЕРАЛ-ПУКОВНИК ГЕЗА ФАРКАШ

  Генерал-пуковник Геза Фаркаш, преминуо је у 76-ој години живота у Новом Саду. Комеморативни скуп тим поводом одржаће се 29. августа у 14. часова у Дому војске у Новом Саду, а сахрана 30. августа у 14. часова у Старом Бечеју, на великом католичком гробљу.

Детаљније


ВАТРЕНА ОСПОСОБЉЕНОСТ СПЕЦИЈАЛНЕ БРИГАДЕ ВС И ДОСТИГНУТИ СТЕПЕН РАЗВОЈА СРЕДСТАВА НВО

  На полигону техничко опитног центра (ТОЦ) ВС у Никинцима 29.07.2015.године у присуству председника републикем Србије Александра Вучића, министра одбране Александра Вулина, министра унутрашњих послова  Небојше Стефановића, директора БИА Братисалава Гашића, начелника ГШ ВС генерала Љубише Диковића, чланова колегијума министра и начелника ГШ, приказана је ватрена оспособљеност специјалне бригаде ВС и достигнути степен развоја средстава наоружања и војне опреме (НВО).

Детаљније


ПУТОВАЊЕ У ГРЧКУ И МАКЕДОНИЈУ

    У складу са Платформом за обележавање 100 година од завршетка Првог светског рата коју је усвојио Главни одбор УВПС, Удружење војних пензионера Србије организује седмодневно путовање у Грчку и Македонију од 24. до 30. септембра.

Детаљније


Прминуо ЂУРО ЋЕЛИЋ бригадни генерал у пензији

Бригадни генерал Ђуро Ћелић преминуо је 19. јула 2018 године у Београду. Сахрањен је 21. јула на гробљу Лешће у Београду. Испраћају и одавању поште преминулом генералу Ћелићу присуствовала је и делегација Клуба генерала и адмирала Србије и положила венац на њеогв гроб.

Детаљније
1 2 3 73