Архива: Архива вестиОБЕЛЕЖЕНА 216. ГОДИШЊИЦА ПРВОГ СРПСКОГ УСТАНКА – ДАН БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

  Клуб генерала и адмирала Србије већ неколико година остварује добру сарадњу са Борачком организацијом Републике Српске (БОРС), те је исту наставио током обележавања  Дана БОРС-а и Првог српског устанка.

Детаљније


ПРЕМИНУО СВЕТОЗАР ЦАРЕВИЋ ГЕНЕРАЛ-МАЈОР У ПЕНЗИЈИ

Светозар Царевић, генерал-мајор у пензији, преминуо је 7. фебруара ове године у 83-ћој години живота. Опело генералу Царевићу биће 11. фебруара у 12.30. часова, а сахрана у 13.оо часова на Новом гробљу у Нишу.

Детаљније


„КРАЉЕВО У II СВЕТСКОМ РАТУ“

  Поводом Дана Светога Саве, Историјски архив Краљева, организовао је промоцију двотомног издања „Краљево у II светском рату“. Промоција је одржана у свечаној сали Скупштине Града Краљева. Испред Клуба генерала и адмирала  Србије на промоцији је присуствовао секретар ИО Клуба генерал-мајор др Винко Пандуревић. Историјски архив Краљева је Клубу  поклонио један примерак овога двотомног издања.

Детаљније


ДЕЛЕГАЦИЈА КЛУБА ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА СРБИЈЕ У ПОСЕТИ СРПСКОЈ АКАДЕМИЈИ НАУКА И УМЕТНОСТИ

      Председник Скупштине Клуба генерал-потпуковник Миломир Миладиновић и председник Извршног одбора генетал.мајор др Лука Кастратовић били су у посети Српској академији наука и уметности. Примио их је председник САНУ академик Владимир Костић, кога су упознали са активностима Клуба. Академику Костићу уручена је студија “Војска Југославије у одбрамбеном рату 1999.године“ и неколико примерака за библиотеку САНУ. Академик Костић госте је упознао са активностима САНУ. Договорено је да чланови САНУ и Клуба заједно учествују у одређеним активностима.

Детаљније


ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВОЈНИХ ВЕТЕРАНА СРБИЈЕ

Министарство одбране и Војска Србије, обележили су  Дан војних ветерана – 4. децембар. Тим поводом положени су венци и цвеће на Спомен-костурници војника страдалих у српско-турским ратовима и Српско-бугарском рату и на Спомен-костурници бранилаца Београда у Првом светском рату. Венци су положени и на Споменику ослободиоцима Београда у Другом светском рату, где је одржан и централни комеморативни скуп.   Испре Клуба генерала и адмирала Србије, венас су положили генерали Миломир Миладиновић, др Лука Кастратовић и др Винко Пандуревић.         Поводом обележавања Дана ветерана, на споменик народном хероју Милану Тепићу, испре Клуба венац су положили генерали Вукајло Чађеновић и Владимир Пејак. Свечана академија поводом Дана војних ветерана, одржана је  у Конгресној сали Дома Гарде на Топчидеру.

Детаљније
1 2 3 85