Архива: Архива вестиПОЧАСТ ПИЛОТИМА ХЕРОЈИМА АПРИЛСКОГ РАТА 1941.

ПОЧАСТ ПИЛОТИМА ХЕРОЈИМА АПРИЛСКОГ РАТА 1941.       Комеморативним свечаностима и полагањем венаца данас је обележено 77 година од бомбардовања Београда 6. априла 1941. године, чиме је почео напад нацистичке Немачке на Краљевину Југославију у Другом светском рату.

Детаљније


ТАКТИЧКА ВЕЖБА СА БОЈНИМ ГАЂАЊЕМ „САДЕЈСТВО 2018“

    На Интервидовском полигону (ИВП) Војске Србије (ВС) „Пасуљанске ливаде“, који се налази на 25 км југозападно од Жагубице, 55 км западно од Зајечара, у непосредној близини манастира Раваница, дана 29.03.2018. изведена је ТАКТИЧКА ВЕЖБА СА БОЈНИМ ГАЂАЊЕМ „САДЕЈСТВО 2018“. Вежба је  организована под руководством команде 4.бригаде Копнене војске  (КоВ) ВС, на челу са командантом бригаде пуковником Слободаном Стопом.

Детаљније


ОДАТА ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМА И ЖРТВАМА АГРЕСИЈЕ НАТО

    Поводом обележавања 19-те годишњице од агресије НАТО, делегације Клуба генерала и адмирала Србије, положилe су цвеће на спомен-обележја жртвама те сурове, ничим изазване, нападачке војне акције НАТО алијансе.

Детаљније


19 ГОДИНА ОД АГРЕСИЈЕ НАТО НА СРЈ – АГРЕСИЈА НИЈЕ ЗАВРШЕНА?

    Конференција „19 година од агресије НАТО на СРЈ – агресија није завршена?“, у организацији Клуба генерала и адмирала Србије  и Београдског форума за свет равноправних, одржана је данас у Дому Војске Србије у Београду. У њеном раду учествовао је импозантан број чланова тих организација, а њен рад пратили су званичници пријатељских земаља и војски, као и грађани Београда и представници градова Србије чија су још увек свежа и болна сећања на разарања, огромне људске жртве и материјалне штете, трајне последице од коришћења оружја са осиромашеним уранијумом, које је нанео, ничим изазван, свирепи агресор на челу са НАТО, називајући своју операцију „Милосрдни анђео“!

Детаљније


КОНФЕРЕНЦИЈА О АГРЕСИЈИ НАТО

    Поводом деветнаесте годишњице од почетка оружане агресије НАТО пакта на СР Југославију  (Србију и Црну Гору), Клуб генерала и адмирала Србије и Београдски форум за свет равноправних планирају и организују следеће активности:

Детаљније
1 2 3 70