Архива: Архива вести„СЛОБОДА 2017“

Република Србија и Град Београд ове године су обележили значајан датум – 73 године од ослобођења Београда у Другом светском рату. Србија је и у Првом и у Другом светском рату била на страни напредних и ослободилачких идеја и вредности, на страни правде и слободе, изашавши из сукоба као земља победница, уз велике људске и материјалне губитке.

Детаљније


ДВАДЕСЕТ ГОДИНА 40. КЛАСЕ ШНО

  У Београду је данас на свечан начин обележено 20 година од завршетка школовања 40. класе Школе националне одбране Војске Србије. Класе, која по оцени бившег начелника те школе, адмирала Бошка Антића, с правом заузима челно место у строју високих официра Војске Србије, ствараоца и носилаца њене високе борбене готовости.

Детаљније


СКУП РАТНИХ ПРИПАДНИКА 3.А ВОЈСКЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ У НИШУ

  Поводом обележавања годишњице НАТО агресије на СРЈ, 07.октобра ове године, у Дому Војске Србије у Нишу, одржан је Скуп генерала, официра, подофицира и војника припадника ратних јединица  3.А ВЈ.

Детаљније


ОТКРИВЕН СПОМЕНИК НАРОДНОМ ХЕРОЈУ МИЛАНУ ТЕПИЋУ

  У Београду, на Дедињу, данас је откривен Споменик народном хероју мајору Милану Тепићу, недалеко од улице која носи његово име. Споменик хероју који је у Беденику крај Бјеловара, изабрао смрт уместо предаје, уз највише војне почасти и у присуству чланова породице, представника Скупштине и Владе Републике Србије, Војске Србије, другова и поштовалаца његовог херојског чина, заједнички су открили министар за рад, запошљавање и борачка питања Зоран Ђорђевић, министар одбране Александар Вулин и син и ћерка Милана Тепића Александар и Тања.

Детаљније
1 2 3 66