Архива: Архива вестиДОСТОЈНИ СВОГ ИМЕНА У СРБИЈИ И ЊЕНОЈ ВОЈСЦИ

    Клуб генерала и адмирала Србије, на годишњој седници, одржаној 31.октобра ове године у Пожаревцу, дао је снажну подршку председнику и државним органима Србије у одбрани националних интереса у решавању Косовско-Mетохијског питања и очувања интегритета државе Србије. Домаћин овогодишње седнице Клуба, био је градоначелник Пожаревца Бане Спасојевић, који је одао признање  генералима и адмиралима што су својим деловањем, ликом и примером достојно бранили интересе и слободу свога народа. Клуб је граду доделио Плакету Клуба као својеврсно признање за успешну сарадњу.

Детаљније


ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ХИБРИДНИ РАТ – ТЕОРИЈА И ПРАКСА“

  У организацији МО – МЕДИЈА ЦЕНТАР ОДБРАНА и Клуба генерала и адмирала Србије и Удружења „Милутин Миланковић” у препуној свечаној сали Дома Војске Србије у Београду 24.10.2019. у 19.00 часова одржана је промоција књиге „ХИБРИДНИ РАТ – Теорија и пракса“, руског академика проф. др Игора Николајевича Панарина.

Детаљније


АКТИВНОСТИ ЧЛАНОВА КЛУБА ТОКОМ БЕОГРАДСКОГ САЈМА КЊИГА

  Упоредо са обавезама и активностима које се односе на припрему и одржавање годишње Скупштине Клуба, која ће се одржати у Пожаревцу 31.октобра, Извршни одбор Клуба је у складу са годишњим планом сарадње са Министарством одбране и Генералшрабом ВС и планираним активностима на београдском сајму књига, на штанду МЕДИЈА ЦЕНТРА ОДБРАНА, одржао промоцију Студије „Војска Југославије у одбрамбеном рату 1999.“

Детаљније


ОБЕЛЕЖЕНА 55. ГОДИШЊИЦА ПОГИБИЈЕ НАРОДНОГ ХЕРОЈА ЈУГОСЛАВИЈЕ, МАРШАЛА СОВЈЕТСКОГ САВЕЗА СЕРГЕЈА СЕМЈОНОВИЧА БИРЈУЗОВА

На позив председника ветерана Русије генерал-потпуковника Александра Карпичева, председник Скупштин генерала и адмирала Србије боравио је у Русији од 16. до 19. октобра 2019. године.

Детаљније


ОБЕЛЕЖЕНА СЕДАМДЕСЕТ ПЕТА ГОДИШЊИЦА ОСЛОБОЂЕЊА БЕОГРАДА

    Седамдесетпета годишњица ослобођења Београда у Другом светском рату свечано је обележена низом манифестација. Делегација Клуба генерала и адмирала, поред учешћа на Приказу способности војске Србије “Слобода 2019“ на аеродрому Батајница и Свечаној академији у Сава центру, 19. октобра 2019. године, где је присуствовао државни врх, на челу са председником Републике Србије Александром Вучићем и председник Владе Руске Федерације Дмитриј Медведев, учествовала је, 20. октобра, на полагању венаца на Спомен гробљу ослободилаца Београда, Споменику црвеноармејцу и Споменику погинулим члановима совјетске делегације на Авали,  у авионској несрећи приликом доласка  на 20-ту годишњицу ослобођења Београда

Детаљније
1 2 3 84