Архива вести »

Архива: Архива вестиВАТРЕНА ОСПОСОБЉЕНОСТ СПЕЦИЈАЛНЕ БРИГАДЕ ВС И ДОСТИГНУТИ СТЕПЕН РАЗВОЈА СРЕДСТАВА НВО

  На полигону техничко опитног центра (ТОЦ) ВС у Никинцима 29.07.2015.године у присуству председника републикем Србије Александра Вучића, министра одбране Александра Вулина, министра унутрашњих послова  Небојше Стефановића, директора БИА Братисалава Гашића, начелника ГШ ВС генерала Љубише Диковића, чланова колегијума министра и начелника ГШ, приказана је ватрена оспособљеност специјалне бригаде ВС и достигнути степен развоја средстава наоружања и војне опреме (НВО).

Детаљније


ПУТОВАЊЕ У ГРЧКУ И МАКЕДОНИЈУ

    У складу са Платформом за обележавање 100 година од завршетка Првог светског рата коју је усвојио Главни одбор УВПС, Удружење војних пензионера Србије организује седмодневно путовање у Грчку и Македонију од 24. до 30. септембра.

Детаљније


Прминуо ЂУРО ЋЕЛИЋ бригадни генерал у пензији

Бригадни генерал Ђуро Ћелић преминуо је 19. јула 2018 године у Београду. Сахрањен је 21. јула на гробљу Лешће у Београду. Испраћају и одавању поште преминулом генералу Ћелићу присуствовала је и делегација Клуба генерала и адмирала Србије и положила венац на њеогв гроб.

Детаљније


РЕАГОВАЊЕ НА ТЕКСТ ОБЈАВЉЕН У ДНЕВНОМ ЛИСТУ „ДАНАС“ ПОД НАЗИВОМ „ИМАЛИ МОРАЛА У ГЕНЕРАЛА“

    Поштовани, У вашем цењеном листу од 18.06.2018.године објављен је текст под насловом „Има ли морала у генерала“, аутора Николе Лунића. Осим истине да Клуб генерала и адмирала Србије не плаћа закуп просторија које користи у Дому Војске Србије, све осталу су неистине и очигледне инсинуације. Чланови Клуба су бивши Начелници Генералштаба наше војске, команданти стратегијских групација, помоћници Министра одбране и Начелника Генералштаба, ратни команданти јединица који су учествовали у одбрани од агресије 1999.године, чије су јединице проглашене Народним херојем. Од укупног броја, 35 су са академским титулама магистра и доктора наука,од којих су неки угледни професори на вишим школама и факултетима широм Србије. Чланови Клуба су афирмисани припадници Војске, који су током своје каријере стекли углед у Војсци

Детаљније
1 2 3 73