PREMINUO GENERAL-PUKOVNIK NIKOLA MANDARIĆ

U Beogradu je preminuo u 87-oj godini života general-pukovnik Nikola Mandarić. Sahrana će biti u Beogradu na Novom groblju u četvrtak 29.jula u 12. časova, a opelo u 11.30.

General Mandarić je rođen 1934. godine u selu Velebit, opština Senta. Posle osnovne škole završio je Školu aktivnih artiljerijskih podoficira 1953 godine. Političku školu JNA završio je 1965, Višu vojnu akademiju Kopnene vojske 1970, a Školu narodne odbrane 1980 godine. Penzionisan je 1994. godine.

U čin general-majora proizvrden je 1989, a u čin general-pukovnika 1994, godine.

Obavljao je sve osnovne dužnosti u artiljeriji. Bio je nastavnik u školi Narodne odbrane, pomoćnik načelnika za nastavu i naučnoistraživački rad. Bio je načelnik Pokrajinskog štaba Teritorijalne odbrane Vojvodine, pa komandant istog štaba, te načelnik štaba 1. vojne oblasti.Bio je i pomoćnik načelnika Generalštaba za operativne poslove.

Odlikovan je Medaljom za vojne zasluge, Ordenom za vojne zasluge sa srebrnim mačevima, Ordenom narodne armije sa srebrnom zvezdom, Ordenom za vojne zasluge 2.reda, Ordenom narodne armije sa zlatnom zvezdom, Ordenom bratstva i jedinstva sa srebrnim vencem i Ordenom republike sa srebrnim vencem