Одавање поште жртвама агресије НАТО-а

У складу са традицијом, делегације Клуба генерала и адмирала Србије 24. марта, на дан отпочињања агресије НАТО-а против СРЈ 1999. године, одале су пошту и положиле венце на споменик страдалој деци у Ташмајданском парку и на споменик ,,Вечна ватра“ у парку пријатељства на Ушћу.

Пошту су одале и делегације Београдског форума за свет равноправних, СУБНОР-а Србије, Удружења војних пензионера Србије, Резервних војних старешина Србије, друштава за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, Скупштине општине Нови Београд, невладиних и нестраначких удружења, омладине и других.

У Ташмајданском парку о злочинима које је 1999. године починио НАТО окупљене грађане подсетио је Живадин Јовановић, бивши министар спољних послова СРЈ, председник Београдског форума за свет равноправних, који је нагласио да су жртве тог безумног чина била и деца, њих 78. Позвао је присутне да никада не забораве та зла дела.

На Ушћу се многобројним окупљеним грађанима обратио генерал-потпуковник у пензији Љубиша Стојимировић, председник Скупштине Клуба генерала и адмирала. Говорећи о неговању традиција на херојска дела српског народа, Стојимировић је навео чињенице о легалном подизању споменика са вечном ватром, потоњем оспоравању постојања тог обележја у режији нових власти до планова о рушењу. Том приликом изразио је опредељење да ће идуће године, када буде обележена 13-годишњица од агресије, споменику бити враћен ранији сјај, да ће поново бити упаљена вечна ватра и ласерска светла.