ОБНОВА СПОМЕНИКА „ВЕЧНА ВАТРА“ У ДРЖАВНОМ ПРОГРАМУ

ОБНОВА СПОМЕНИКА „ВЕЧНА ВАТРА“ У ДРЖАВНОМ ПРОГРАМУ ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 15 ГОДИНА АГРЕСИЈЕ НАТО

У оквиру припрема за обележавање 15. годишњице агресије НАТО на Србију и СРЈ делегација Клуба генерала и адмирала Србије посетила је Министарство рада, запошљавања и социјалне политике и са државним секретаром Негосавом Станковићем разговарала о обнови Споменика Вечна ватра у Парку пријатељства на Новом Београду.

ODAVANJE-POSTE-ZRTVAMA-nato-1

У делагецији су били председник Извршног одбора генарал–пуковник др Видоје Пантелић и чланови Извршног одбора генерал-мајори Душан Војводић и др Лука Кастратовић. Делагација је обавестила државног секретара о вишегодишњим настојањима нашег Клуба да се споменик на Ушћу као Вечна ватра обнови и као трајни споменик свим жртвам аагресије НАТО 1999. године свечано открије у марту идуће године.

 Државни секретар Станковић обавестио је представнике Клуба да је обнова споменика унета у државни програм за обележаваље 15. годишњице агресије НАТО и да се по одлуци Владе Србије већ ради на легализацији и припреми за његову обнову и свечано отварање на највишем државном нивоу 24. марта 2014. године.

У разговору је било речи и о срадњи Министарства за рад, запошљавање и социјалну политику са Клубом генерала и адмирала Србије и на обележавању других значајних догађаја из историје ослободилачких ратова Србије, као и учешћу наших представника у томе. Договорено је да Клуб достави Министарству статут, програм рада и програме обележавања историјских догађаја у овој и наредној години ради информисања и усклађивања заједничких активности и нашег места у државном протоколу у њима.