МЕЂУНАРОДНИ БИЗНИС-КОНГРЕС „БЕЗБЕДНОСТ И ЗАШТИТА“ КРАЈЕМ ОКТОБРА У МОСКВИ

На позив Привредне коморе Србије у Београду су боравили генерални директор Националне асоцијације удружења резервних официра Оружаних снага Русије МЕГАПИР Александар Александровић Каншин и генерални секретар Међународног консултативног комитета организација резервних официра МКК Анатолиј Кумахов.

На састанку у Привредној комори они су упознали представнике пословних кругова Србије и суседних држава из области безбедности, заштите, војне опреме и наоружања са програмом Међународне изложбе и Бизнис-конреса „Безбедност и заштита“ који ће се од 28-3о октобра 2013. године одржати у Москви. Генерални директор Асоциације МЕГАПИР и председник Организационог комитета позвао је пословне кругове Србије и суседних земаља да учествују на Конресу. Главне теме БИЗНИС-КОНГРЕСА су безбедност и заштита личности, друштва и држава.

На посебној седници Извршног одбора Клуба генерала и адмирала Србије генерални секретар МКК Анатолиј Кумахов честитао је члановима Клуба пријем у пуноправно чланство Међународног консултативног кометета оргамизација резервних официра и уручио сертификат о томе. Одлука о пријему донета је на Трећем заседању МКК јула месеца у Казахстану. На истом заседању донета је и одлука о формирању Регионалног савета чланица МКК за Југоисточну Европу са седиштем у Беогрду. За председника Регоналног савета и потпредника МКК изабран је генерал-пуковник др Видоје Пантелић, председник Извршног одбора Клуба генерала и адмирала Србије.

Генерелни секретар МКК А. Кумахов изразио је уверење да ће Регионални савет за Југоисточну Европу у Београду знатно допринети сарадњи у региону и имати значајну улогу у афирмацији наших организација на међународном плану.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На истој седници,одржаној 10. јула, Анатолиј Кумахов је у име МКК предложио да се у организацији Клуба генерала и адмирала Србије и МКК идуће године у Београду одржи Међународни скуп поводом стогодишњице Првог светског рата. О узроцима и последицама Великог рата у форми округлог стола излагали би истакнути историчари и научни радници из савезничких и других земаља. За учешће су се већ интересовале организације из Словачке и Чешке, асоцијација „Војници против рата“, историчари у академици из Русије и дргугих земаља.

Предлог је прихваћен са обавезом да се план и време конференције ускладе са а Државним одбором за обележавање 100. годишњице Првог светског рата у Србији.

На позив председника Организационог одбора Међунродног Бизнис – конгрса „Безбедност и заштита“на Конресу и саветовању МКК у Москви учествоваће Председник Извршног одбора генерал-пуковик др Видоје Пантелић и члан Организационог одбора генерал-мајор Радослав Шкорић.