МИНИСТАР РОДИЋ ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈУ КЛУБА ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА СРБИЈЕ

Министар одбране Небојша Родић примио је у понедељак, 7.октобра делегацију Клуба генерала и адмирала Србије. У делегацију су били генерал-пуковник у пензији др Видоје Пантелић, председник и генерал-мајор у резерви Душан Војводић, члан Извршног одбора Клуба.

У срдачном и непосредном разговору било је речи о условима рада, програму и пројектима Клуба генерала и адмирала у овој и наредној години. Уз обострану оцену да су просторије за рад главни проблем Клуба министар Родић дао је налог да се то питање што скорије позитивно реши.

На предлог делегације министар Родић прихватио је да буде члан Организационог одбора за Међународну научну конференцију у Београду о узроцима и последицама Првог светског рата. На конференцији ће учестовати истакнути војни експерти, историчари и академици из савезничких и свих суседних земаља. Поводом стогодишњице почетка Првог светског рата конференцију организују Клуб генерала и адмирала Србије и Међународни консултативни комитет организације резервних официра. Конференција је планирана у пролеће идуће године.

Делегација је обавестила министра одбране и о програму за обележавање петнаесте годишњице агресије НАТО у марту 2014.Са тим пројектом и другим издањем зборника „Војска Југославије у одбрани од агресије НАТО 1999“ Клуб ће учествовати на изложби и Међународној конферецији о агресији од 21. до 24. марта у Београду. Прво издање зборника у три тома са посветом делегација је уручила министру Родићу са жељама да сарадња Министарства одбране и Клуба генерала и адмирала Србије за време његовог мандата буде на највишем нивоу.

 У разговору о сарадњи са Министарством одбране учервовалу су,такође,шеф Кабинета министра одбране пуковник Синиша Радовић и начелник Управе за традиције, стандард и ветеране пуковник Слађан Ристић.