ГЕНЕРАЛ ДИКОВИЋ ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈУ КЛУБА ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА СРБИЈЕ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је  делегацију Клуба генерала и адмирала Србије коју је предводио председник Скупштине Клуба генерал – потпуковник у пензији Љубиша Стојимировић. У делегацији су, такође, били председник Извршног одбора генерал-пуковник др Видоје Пантелић и чланови одбора   контра – адмирал Бошко Антић и генерал- мајор Душан Војводић.

prijem kod NGS-1

На пријему организоваом пред годишњу Скупштину Клуба присуствовао је и начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба генерал-мајор Слађан Ђорђевић.

Генерал Диковић изразио је захвалност члановима Клуба на свему што су урадили за државу и систем одбране и позвао на бољу и још садржајнију сарадњу са више заједничких активности, пре свега на неговању традиција ослободилачких ратова Србије.

Делегација је упознала начелника Генералштаба са програмом и активностима Клуба у овој и наредној години и уручила Извештај о раду Клуба између две скупштине. У разговору је било речи о условима рада и међународној

prijem kod NGS-2

сарадњи, а посебно о плановима за обележавање 15. годишњице агресије Нато и 100 година од почетка Првог светског рата. Генрал Диковић је подржао истраживачке пројекте Клуба, округли сто и планове за друго издање зборника „Војска Југославије у одбрани од агресије НАТО  1999.“.

Делегација је позвала генерала Диковића да учествује на округлом столу и Међународној научној конфренцији о узроцима и последицама Првог светског рата,која ће се у организацији Клуба генерала и адмирала Србије и Међународног косултативног кометата организација резервних официра одржати идућег пролећа у Београду.

Током разговора генерал Диковић је посебно истакао кадровски потенцијал Клуба са 227 генерала и адмирала,њихово драгоцено знање и искуство за учешће  у развојним и научно истраживачким пројектима за Војску Србије.

У знак признања председник Скупштине Клуба генерал Љубиша Стојимировић уручио је начелнику Генералштаба генералу Љубиши Диковићу Захвалницу за изванредну сарадњу и допринос раду и афирмацији Клуба генерала и адмирала Србије.

* Fotografije preuzete sa sajta www..vs.rs