ДЕЛЕГАЦИЈА КЛУБА ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА НА БИЗНИС КОНГРЕСУ У МОСКВИ

У времену од 28. до 30. октобра У Москви је одржан међународни бизнис конгрес под називом „Безбедност и заштита личности, друштва и државе“. Конгрес је одржан у Међународном изложбеном центру „Крокус Експо“. Овај конгрес је организовала Привредна комора Руске федерације заједно са Министарством одбране Русије, Националном асоцијацијом удружења официра у резерви Оружаних снага МЕГАПИР, Међународним консултативним комитетом официра у резерви (МКК) и многобројним привредним и друштвеним структурама.

На конгресу су као представници Клуба генерала и адмирала Србије учествовали генерали Видоје Пантлић, председник ИО КГАС, уједно председник Савета МКК за југоисточну Европу и потпредседник МКК, и Радослав Шкорић, члан КГАС.

Клуб генерала и адмирала Србије активно је са ПКС учествовао у организацији наступа и представљању потенцијала српских компанија у оквиру српског штанда ПКС. Србија је била једина страна земља заступљена са својим штандом на овом конгресу.

Тродневни Скуп у Москви, организован је по принципу панела у облику пословних форума, семинара и сајамског представљања и привукао је пажњу посетилаца из више од 30 земаља и 40 области Руске Федерације. Конгрес, пратећи програми и пословни сусрети бавили су се темама почев од личне безбедности грађана, финансијско-економске безбедности, прехрамбене и еколошке безбедност, ИТ-безбедности , доприноса ветеранских официрских организација у очувању безбедности кроз међународну сарадњу , до духовно-етичке безбедности, безбедности некретнина, енергетске безбедности…

sl01

Сл. 1. Чланови КГАС, ПКС и излагачи из србије на штанду Србије

На форуму су по позиву организатора учествовали привредни субјекти Србије у организацији Привредне коморе РС (ПКС). ПКС организовала је наступ компанија српске наменске индустрије и безбедности пословања на међународној изложби и конгресу где су представљени најсофистициранији производи и научно – технолошки пројекти из Русије и света. На штанду ПКС представљени су производни програми Југоимпорт – СДПР-а у области војног наоружања и наменске индустрије, Тигар Пирот у области заштитних одевних предмета гумарске индустрије и Алвето Београд у области дизајнирања и производње амблема, ознака за армију, полицију и све званичне институције и структуре безбедности државе.

Наступи српских компанија привукли су пажњу стручних посетилаца заинтересованих како за војни тако и за цивилни аспект програма. Штанд ПКС посетили су Командант копнених снага ОС Руске Федерације и заменици министра одбране који су се упознали са потенцијалом и будућим плановима српске наменске индустрије, као и многе друге високе личности из прошлости и данашњости.

sl02

Сл.2. Командант КоВ ОС Русије, генерал пуковник Чиркин и
председник МКК Каншин на штанду Србије

sl03

Сл.3. Штанд Србије су посетили директор МЕГАПИР А. Каншин, Маршал СССР Јазов, Председник Клуба генерала Словачке Бланарик и
Председник Међународне асоцијације ветерана генерал Халид Абдул

 Аасоцијација удружења официра у резерви Оружаних снага (МЕГАПИР) доделила је Привредној комори Србије (ПКС) статуу и плакету за учешће на Међународној изложби и пословном конгресу „Безбедност и заштита личности, друштва и државе“ одржаној од 28. до 30. октобра у Москви.

Плакету је потпредседнику ПКС Раши Ристивојевићу, у име генералног директора МЕГАПИР, уручио 12. новембра потпредседник МКК генерал-пуковник у пензији Видоје Пантелић.

sl04

Сл.4. Уручивање Дипломе и статуе у ПКС

Делегацију КГАС је у Амбасади Србије примио изванредни и опуномоћени амбасадор Србије, његова ексцеленција господин Др Славенко Терзић. Пријему је присуствовао и Војни аташе Србије у Москви, пуковник Зоран Стојковић. У дужем срдачном разговору упознали смо господина амбасадора са организацијом и задацима Клуба, сврхом нашег боравка у Москви и разменили мишљења о намери одржавања међународног научног скупа о Првом светском рату следеће године.

sl05

Сл.5. Пријем у амбасади Србије