САРАДЊА КЛУБА ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА СРБИЈЕ СА ФАКУЛТЕТОМ БЕЗЕБЕДНОСТИ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

На обострану иницијативу у Београду су 28.новембра вођени разговори о сарадњи Факултета безбедности Универзитета у Београду и Клуба генерала и адмирала Србије. У разговорима су учествовали декан Факултета безбедности професор др Радомир Милашиновић и продекан проф.др Владимир Цветковић.

Клуб генерала и адмирала представљали су генерал-пуковник др Видоје Пантелић, председник и генерал-мајори Душан Војводић, др Лука Кастратовић и Милан Станимировић, чланови Извршног одбора.

У разговору је било речи о могућностима сарадље у настави, истраживачком раду и издавачкој делетности. Оцењено је да су обе стране заинтересоване за заједничке пројекте, размену информација, знања и искуства у области одбране и безбедности.

На основу претходних договора закључено је да се у издању Факултета безебедности и Клуба генерала и адмирала штампа репринт издање књиге „Војна организација Србије“ генерала, министра војног и у више мандата председника владе Краљевине Србије Саве Грујића. Прво издање књиге објављено је у Крагујевцу давне 1874. године, али је по много чему и данас актуелно. Предговор пише др Миле Бјелајац, а поговор као студију генерал-пуковник др Бранко Крга.

Закључено је да заједничка радна група припреми предлог програма сарадње Факултета безбедности и нашег Клуба и да се протокол о томе потпише до краја године.