ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈУ МЕђУНАРОДНЕ НАУЧНЕ КОНФЕЕНЦИЈЕ О ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

На пријему поводом дана Војске Србије председник Републике Србије Томислав Николић посебно је разговарао са делегацијом Међунароне научне конференције о Првом светском, која сутра почиње у Београду.

 

У име делегације председник организационог одбора Конференције Александар Каншин и председник Извршног одбора Клуба генерала и адмирала Србије генерал-пуковник др Видоје Пантелић уручили су председнику Николићу Орден витеза на огрилици, највише признање Међународног консултативног комитета ораганизација резервних официра.

nikolic

На истој свечаности начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић уручио је председнику Николићу прву Велику плакету Војске Србије.

У разговору са делегацијом Међународне научне конференције о Првом светском рату председник Николић нагласио значај истраживања Првог светског рата и одао признање организаторима научне Конференције у Београду.

На конференцији ће учествовати истакнути научни радници, академици, историчари и војни екперти из 20 земаља Европе и Азије.

Конференција почиње у четвртак 24. априла у 18.30 часова у свечаној дворани Медија центра Одбрана, Дом Војске Србије, Браће Југовића 9.