ПЕТНАЕСТА ГОДИШЊИЦА БОПМБРДОВАЊА МУРИНА

У Мурину је 30. априла обиљежена петнаеста годишњица бомбардовања Мурина, који се сматра једним од највећих злочина у НАТО агресији на СРЈ 1999. године.

Свету службу у помен жртвама служио је владика будимљансконикшићки Јоаникије са свештенством.

НАТО авијеција је тада са десетакпројектила бомбардовала мост на Лиму који се налази у центру насеља. Страдали су цивили, међу којима и троје деце.

На спомен-чесму и споменик невино страдалим жртвама венце и цвеће положили су чланови породица страдалих, ученици основне школе из Мурине,Удружење ратника 1990-1999.,председници и делегације општина Плав, Андријевица и Беране, представици странака, посланици републичког и одборници локалног парламента, као и бројни грађани. Испред Клуба генерала и адмирала Србије цвеће је положио генерал-мајор др Лука Кастратовић.

У сали Дома за културу приказана је изложба слика о НАТО злочинима коју је организовао Клуб генерала и адмирала Србије. Бесједе су одржали генерал-мајор у прнзији др Лука Кастратовић, академик Зоран Лакић и проф.др Божидар Бојовић.Приказан је и документарни филм о НАТО злочинима у СРЈ.