ОБЈАВЉЕН ЗБОРНИК РАДОВА СА ОКРУГЛОГ СТОЛА „ВОЈСКА ЈУГОСЛАВИЈЕ У ОДБРАНИ ОД АГРЕСИЈЕ НАТО 1999.“

Клуб генерала и адмирала Србије је објавио Зборник радова са округлог стола «Војска Југославије у одбрани од агресије НАТО 1999» који је одржан 11. децембра 2013. године у Дому Војске у Београду.

Зборник радова - књига 4

Зборник је обухватио:

– Уводно излагање председника Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије генерал-потпуковника Љубише Стојимировића;

– Реферате: мр Ђорђе Сарапа – Одбрана од агресије у циљу спречавања геноцида над српским народом, генерал-потпуковник Златоје Терзић – Војно школство основа оспособљености Војске Југославије у одбрани од агресије НАТО на Савезну Републику Југославију,  генарал-мајор Слободан Петковић– Употреба осиромашеног уранијуам у агресији на Савезну Републику Југославију је ратни злочин – а наша вечита брига и обавеза, проф. др. Слободан Чикарић – Уранијум «прљави» рат и рак,  генерал-мајор проф. др. Момчило Крговић – пуковник проф. др. сц. мед Недо Нунић – Здравство у одбрани од агресије 1999., генерал-потпуковник мр Петар Шкрбић – Дијалектика пропаганде према српском народу,  капетан бојног брода Ђорђе Пражић – Дејства НАТО и противдејства Ратне морнарице, генерал-мајор Драган Живановић – Битка на Кошарама, генерал-мајор др Лука Кастратовић –  Генерал погинуо на положају, контраадмирал Бошко Антић – генерал-потпуковник др Радован Томановић Разбијање Војске и официрског кора.

– Завршну реч руководиоца округлог стола.

– Приложени рад: контраадмирал Бошко Антић – Школа националне одбране у одбрани од агресије 1999. године.

–  Прилоге: Командни кадар за време одбране од агресије (фотографије), Кумановски споразум,  Резолуција Савета безбедности 1244, Публициститичка активност и учешће чланова Клуба генерала и адмирала Србије на скуповима на тему «Одбрана од агресије НАТО 1999. године», Издања Клуба генерала и адмирала Србије и Припадници Војске Југославије погинули у оддбрани од агресије.

Главни и oдговорни уредник Зборника је контраадмирал Бошко Антић, техничку припрему је обавила Служба за информатичку делатност Факултета безбености, а штампање XXL Marketing d.o.o. –  DOS Public d.o.o..