Осмомартовска изложба у галерији ,,5. спрат“

 

У СПОМЕН ГЕНЕРАЛУ

 

Седми пут за редом у необичној новобеоградској галерији, у ходнику стамбене зграде, на 5. спрату, организована је традиционална годишња изложба дела насликаних у техници уље на платну. Организатори досадашњих изложби били су генерал-потпуковник у пензији Љубиша Стојимировић и полицијски пуковник у пензији Драган Живаљевић. Овога пута, у спомен на преминулог генерала Стојимировића, изложба је названа ,,Љубиша“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   -Изложбу смо посетили генералу, нашем комшији, који нас је често окупљао. Изложили смо Љубишине слике, али и чланова Ликовне групе Војне академије Љиље Недељковић, Вере Благојевић-Пажиновић и моје, изјавио је Драган Живаљевић.

Комшије су имеле прилику да се друже за заједничком софром, уз сокове, кафу, добру капљицу и слатке ђаконије. Током дана, из различитих делова Београда, слике су разгледали многобројни љубитељи ликовне уметности, пријатељи генерала Стојимировића и колеге из војничких дана. Ранијих година изложбу су редовно посећивали и представници Новобеоградске општине.

З. П.