ОБИЛАЗАК  1.бр КоВ И РЕЧНЕ ФЛОТИЛЕ

                            

КГАС у НС 11

 

У складу са Планома сарадње Министарства одбране и Војске Србије са Клубом генерала и адмирала Србије, 28. маја 2015. године, чланови Клуба генерала и адфмирала обишли су 1. бр КоВ и Речну флотилу у Новом Саду.

 

 

Команданти 1. бр КоВ, бригадни генерал Жељко Петровић и капетан бојног брода Андрија Андрић чланове Клуба упознали су са радом и резултатима обуке команди и јединица. У веома садржајним Спомен-собама  генерали и адмирали упознати су са развојем и резултатима ових јединица, као и јединица чије традиције гаје. У новосадској луци чланови Клуба су обишли бродове Речне флотиле.

Испред Клуба генерала и адмирала Србије команданте са њиховим сарадницима поздравио је Председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије генерал-пуковник др Видоје Пантелић. Командама јединица уручио је Захвалнице Клуба и књиге „ГЕНЕРАЛИ И АДМИРАЛИ СРБИЈЕ 1981 – 2011., биографски речник“.

Међу члановима Клуба били су генерали и адмирали који су службовали у овим срединама или командовали овим јдиницама, па су радо евоцирали успомене. Обилазак је завршен заједничким дружењем, на војничком ручку, у Дому војске Нови Сад.

Фотографије погледајте у Галерији.