РАЗБИЈАЊЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ, нова књига др Радована Радинoвића

 

Научник који се континуирано потрврђује зове се др Радован Радиновић, генерал-потпуковник у пензији.

Radinović„КАРАКТЕР РАТОВА ЗА РАЗБИЈАЊЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ“ је његово најновије научно дело уобличено у књигу која је ових дана изашла из штампе у издању Београдског форума за свет равноправних. Живадин Јовановић, предсеник форума потписао је књигу у име издавача.

Уредник др Станислав Стојановић, амбасадор, уједно је и аутор предговора у којем је сажето са истинитим оценама приказао садржај књиге. Истина о рабијању Југославије затрпана је многим наслагама. Идеолошки замућена уз помоћ страних патрона. Развејавање те магле представљају Радионовићева дугогодишња истраживања која су сада доступна јавности, сматра, између осталог, професор Стојановић.

Оперативац у војсци, аутор многих стручних процена за потребе одбране и војске, генерал Радионовић је добар познавалац околности разбијања Југославије. У свестраној анализи једног од најбољих војних методолога ова књига објашњава карактер рата у теоријском смислу и његове феномене на југословенским просториама од 1990-1996. Рат и агресија су дефинисани теоријским научним поступком. Сви сукоби и ратови на територији Социјалистичке Федеративне Републике Југославије потом су објашњени по хронолошком реду. Пристрасне оцене и идеолошко замагљивање је избегнуто. Суочени смо са истином која је настала и као плод ауторових експертских истраживања.

Осим научног интересовања књига може послужити као изузетно добар извор проучавања ове тематике у војним академијама широм света, а нарочито у Војној академији Војске Србије.

20160125_100407

Књига се може поручити преко Београдског форума за свет равноправних.

Адреса:
Сремска број 6, IV спрат
11000 Београд,
Србија 
Радно време:
Од 9-15 сати
Од понедељка до петка
Електронска пошта:          beoforum@gmail.com          
Телефон:        011/ 32 83 778 ; 011/ 32 83 763