САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ПИСМО  КЛУБА ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА СРБИЈЕ  ПОВОДОМ  ИЗРУЧЕЊА ГЕНЕРАЛА ЂУКИЋ БОРИСЛАВА ХРВАТСКОЈ

Đukić u civilnoj

Клуб генерала и адмирала Србије упутио је писмо: Председнику Републике Србије; Председнику владе Републике Србије; Министру одбране у влади Републике Србије; Министру правде  у влади Републике Србије; Министру спољних послова у влади Републике Србије;      Нaчелнику ГШ Војске Србије; Амбасадору Републике Црне Горе.

У писму се каже:                 

Дана 18. јула 2015. године у Републици Црној Гори ухапшен је држављанин Србије генерал у пензији Борислав Ђукић, а по тајној потерници Републике Хрватске.

Клуб генерала и адмирала Србије обратио се, тим поводом, надлежним органима власти у Републици Србији са предлогом да Република Србија затражи његово изручење Србији. То је и урађено.

Дана 29.02.2016. године генерал Ђукић је добио решење министра правде у влади Републике Црне Горе о изручењу Републици Хрватској, а без права жалбе.

Клуб генерала и адмирала Србије најоштрије протестује против таквог поступања органа власти Републике Црне Горе и тражи да државни органи Републике Србије предузму све што могу да заштите генерала Ђукића и друге грађане Републике Србије од неоправданог и политички мотивисаног прогона.