Активности Клуба од 7. новембра до 27. децембра 2016. године

 

После избора новог руководства Клуба конституисан је ИО одређени руководиоци секција и рађено на припреми програма рада за 2017. годину.

Обележен је дан Ветерана Србије и том приликом делегација Клуба, на челу са Председником Скупштине, положила је венце на споменике палих у српско-турским ратовима, ослободиоцима Београда у Првом и Другом светском рату. Присуствовали смо пријему код МО и том приликом Клубу је додељено признање – Плакета МО. Обележавање Дана ветерана завршено је свечаном академијом у Дому Гарде, којој је присуствовало око 50 чланова Клуба.

Већи број чланова Клуба присуствовао је и новогодишњем коктелу у организацији МО и НГШ.

Одржан је састанак са тимом за одбрану и породицом генерала Борислава Ђукића на коме су договорене активности које ће Клуб предузети у циљу његове успешне одбране.

Присуствовали смо обележавању дана РВ и ПВО и том приликом доделили медаљу Српских генерала Цар Душан Силни команданту генералу Живаку. Присуствовали смо састанку Београдског форума на коме су договорене заједничке активности, а посебно у вези са обележавањем годишњице агресије на нашу земљу.

Председник Скупштине присуствовао је састанку Подружнице у Нишу и том приликом уручио признања заслужним члановима.

i_dus_6479_1481638246Делегацију Клуба примио је МО. Министар је упознат са активностима Клуба и затражена је помоћ у вези са одбраном генерала Ђукића како би исти имао статус хашког оптуженика. Осим наведеног, покренуто је питање регулисања начина ношења униформе пензионисаних војних лица, додела спон медаља за све учеснике ратних сукоба деведесетих година, статус ВМА и лечење војних осигураника.

2016_1223002На пријему код НГШ, поред питања о којима је разговарано са МО, замолили смо Начелника да делегацију Клуба позове на војне вежбе и популарише Клуб међу припадницима ВС. Начелнику ГШ је том приликом уручена медаља Српских генерала Цар Душан Силни.

Руководство Клуба ради на учлањивању нових чланова и припреми за формирање подружнице у Новом Саду.

 Миломир Миладиновић

 
Фотографије преузете са сајта Министарства одбране.